“Jeotermal, yerli ve temiz, yenilenebilir enerji kaynağımız”

“Jeotermal, yerli ve temiz, yenilenebilir enerji kaynağımız”
ABONE OL
22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü için bir mesaj yayınlayan JESDER Başkanı Ali Kındap, “Bugünün, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın önemini daha iyi anlamamıza ışık tutmasını umuyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ) Enerji sektöründe, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında küresel ısınmanın azalması için çalışmalar sürdürüldüğüne dikkat çeken Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap, dünya çapında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretim yatırımları verilen desteklerin hızla artmakta olduğunu belirtti. Jeotermal enerjinin de yerli, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan Kındap, devletin sağladığı desteklerle Türkiye’nin bu alanda çok güçlü bir atılım yaptığını vurguladı. Ali Kındap, “Jeotermal elektrik santrallerinin toplam kurulu gücünde dünya dördüncülüğe yükseldik. Jeotermal kaynaklardan elde edilen elektriğin toplam üretim içindeki payı da yüzde 3’e ulaştı” dedi.

YEKDEM sonrasında da desteklerin sürmesiyle jeotermal elektrik santrallerin kurulu gücünün kısa sürede 2.000 MWe’ye çıkacağını ve Türkiye’nin dünya üçüncülüğüne yükseleceğine inandığını belirten Ali Kındap, “Dünya Yenilenebilir Enerji Günü’nün, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın önemini daha iyi anlamamıza ışık tutmasını umuyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum