“JES’ler uğruna Aydın’da tarım riske atılıyor”

“JES’ler uğruna Aydın’da tarım riske atılıyor”
ABONE OL
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında verilen desteklere ilişkin soru önergesi veren İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin’e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den cevap geldi. Cevabı ayrıntılı bir şekil

KIYMET SARIYILDIZ - İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması istemiyle Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) ile ilgili soru önergesi vermişti. Sezgin önergesinde “YEKDEM kapsamındaki destek miktarları hangi kriterler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir? YEKDEM kapsamındaki en yüksek desteğin, çevreye ve doğaya en zararlı enerji santralleri olan JES ve HES’lere verilmesinin sebebi nedir?” şeklinde sorular sormuştu. Yöneltilen sorulara Bakan Dönmez, “Türkiye’nin toplam elektrik enerjisi üretimindeki yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının ve kaynak çeşitliliğinin artırılması suretiyle elektrik enerjisi üretiminde dengeli bir portföy oluşturulması hususu Bakanlığımızın temel politikasıdır. Yurt sathında kurulacak yeni elektrik santralleri bu minvalde değerlendirilmektedir” cevabını verdi.
 
“İNSAN SAĞLIĞININ RİSKE ATILMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Cevabın verilmesinin adından tekrar açıklamada bulunan Sezgin, İYİ Parti olarak her zaman JES’lerin önünde duracaklarını kaydetti. JES’ler uğruna birçok tarım arazisinin tahrip edildiğini belirten Sezgin, insan sağlığının hiçe sayıldığını söyledi.  Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İnsan sağlığı, çevre, tarım ve hayvancılık üzerindekiler başta olmak üzere, zararları pek çok araştırma ve rapor ile doğrulanmış olan jeotermal enerji santrallerinin teşvikine ısrarla devam edilmektedir. Ülkemizin toplam enerji ihtiyacına marjinal katkısı oldukça düşük olan ve birkaç enerji şirketine rant yaratmaktan başka ekonomik katkısı bulunmayan JES’ler uğruna Aydın’da tarımın, doğal değerlerin ve insan sağlığının riske atılıyor olması kabul edilebilir değildir. İYİ Parti olarak bu talan ve tehditle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.