Kabus gibi geçen 3 sezon

Kabus gibi geçen 3 sezon
ABONE OL
Play-out maçında Karpuzlu Belediyespor’a kaybeden Aydınspor 1923, Süper Amatör Lig’e düştü. Yıllarca profesyonel liglerde mücadele eden Efe, son 3 sezonda 3 lig birden düşerek çok kötü bir istatistiği imza attı. 

(TÜRKER KOCAKAHYA) Yıllar önce Bölgesel Amatör Lig’de yer alan ve sonrasında gelen şampiyonluklarla ligleri bir bir çıkarak Aydın’ı 2. Lig’de temsil eden Aydınspor 1923, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Siyah-Beyazlılar, Perşembe günü oynanan play-out maçında Karpuzlu Belediyespor’a 2-0’lık skorla kaybederek Aydın Amatör Süper Lig’e düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Büyük umutlarla başlanan sezonda önemli hedefler koyan Aydın ekibi, il sıralamasında ikinci olarak play-out oynamaya hak kazanmıştı. Yıldızspor ile Karpuzlu Belediyespor’un oynadığı final maçının kaybedeni Karpuzlu ile eşleşen Efe, yıllardır kendisine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Stadı’nda BAL defterini kapatmanın üzüntüsünü yaşadı. Aydın ekibi, ayrıca son 3 sezonun hepsinde ligden düşerek çok kötü de bir istatistiğe imza attı. 

KÖTÜ SENARYO TUZLA’DA BAŞLADI 
Aydınspor 1923, 2. Lig’de mücadele ettiği 2016-2017 sezonuna da büyük ümitlerle başladı. Şampiyonluk yarışında yer alamasa da en azından play-off’lara kalmak içi mücadele eden Efe, kendini bir anda ateş çemberinde buldu. Ligde üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası düşme korkusu yaşayan Aydın ekibi, düşecek takımı belirleyecek olan ligin son maçında Tuzlaspor’a konuk oldu. Rakibine tek golle yenilen Siyah-Beyazlılar, 29 Nisan 2016’da 2. Lig’e veda ederek yoluna 3. Lig’de devam etti. 

MENDERES’TE HÜZÜN YAŞANDI 
3. Lig’e de büyük umutlarla başlayan Aydınspor 1923, istikrarlı sonuçlar alamadığı ligde play-off potasının da uzağında kaldı. Üst üste gelen kötü sonuçlarla üst sıralara tırmanamayan Efe, ligde kalma mücadelesi verdi. Siyah-Beyazlılar, o sezonu şampiyon olarak tamamlayan UTAŞ Uşakspor ile yine Adnan Menderes Stadı’nda oynadığı karşılaşmada rakip fileleri havalandırmadı. 0-0’lık skorla Aydınspor 1923, taraftarı önünde Bölgesel Amatör Lig’e düştü. Siyah-beyazlılar, BAL’a düştüğünde takvim yaprakları yine 29 Nisan’ı gösteriyordu. 

AYNI STATTA, AYNI SON
BAL’da misafir olmak ve yeni sezonda 3. Lig’de mücadele etmek üzere başlanan bu sezonda Aydınspor 1923 birçok sorunla boğuştu. Yaşanan sorunların yanında maddi anlamda yaşanan sıkıntılar da eklenince Hüsamettin Artan başkanlığındaki yönetim kurulu, elini taşın altına koydu ve takımın sezona başlamasını sağladı. Ancak yine şampiyonluktan uzak geçen bir sezon sonunda Aydın ekibi ligi orta sıralarda tamamladı. Ancak Aydın takımları arasında ikinci olunması sonrasında play-out oynamaya hak kazanılsa da bu maçta gülen taraf Karpuzlu Belediyespor oldu. Aydınspor 1923, geçmiş sezonda olduğu gibi yine Adnan Menderes Stadı’nda ligden düştü.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.