‘KADES’ hayat kurtarır

‘KADES’ hayat kurtarır
ABONE OL
Şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması Nazilli’de uygulanmasıyla ilgili tanıtımlar yapılmaya devam ediliyor.

AYŞE AKTAŞ - Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi' amacıyla geliştirilen KADES hakkında broşür dağıtarak kadınları bilgilendirmeye devam ediyor. Ekipler, kadınlara telefonlarına indirebilecekleri uygulamayla şiddet anında en yakın ekibin müdahale edeceği çağrı butonunu kullanabileceklerini, polis ekiplerinin olay yerine en kısa sürede intikal ettiklerini ifade etti. Şiddete uğrayan kadınların KADES uygulamasında cihazın konum bilgisini açarak tek tuşlamayla Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunabiliyor.


‘EN ÖNEMLİ NOKTA KONUMUNUZ AÇIK OLSUN’
KADES uygulaması indirilip, ad-soyad, telefon numarası, doğum yılı, kimlik numarası girildikten sonra EGM sunucularından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getiriliyor. Kadınların uygulamayı kullanırken konum bilgilerinin mutlaka açık olması gerekiyor. Tehlike anında KADES butonuna dokunarak ihbar gerçekleştirilirken, ihbar teyidi 'evet' ya da 'hayır' cevabı ile ekranda doğrulanıyor. 'Evet', cevabıyla eş zamanlı olarak Acil Çağrı Merkezi'ndeki görevli personel, kadının bulunduğu konuma en yakın ekibi olay yerine intikal ettirerek mağdur kadın ile birlikte tarafları Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'ne intikal ettiriyor. Ekipler KADES ihbarlarına çok kısa sürede intikal ediyor.


Kadına yönelik şiddet nerede olursa olsun, uygulamanın en önemli noktası telefon konumlarının ve internetlerinin açık olması gerekiyor. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde her gün başka bir kadına anlatılan uygulama, ilçede artık daha yaygın şekilde kullanılmakta.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.