Kadın Acil Destek Uygulaması tanıtıldı

Kadın Acil Destek Uygulaması tanıtıldı
ABONE OL
Aydın’da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kadın Acil Destek Uygulaması’nın (KADES) tanıtım etkinliği yapıldı.

HABER MERKEZİ- Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında;  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilen, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği “Kadın Acil Destek Uygulaması’nın (KADES) tanıtımı yapıldı.  Son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen KADES uygulaması, Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince Aydın Kent Meydanında ve Aydın Forum AVM’de hazırlanan KADES broşürleri kadınlara dağıtılarak bilgilendirilmeleri sağlandı.

Tanıtım etkinliğinde şiddet mağduru veya şiddete uğrama ihtimali bulunan kadınların akıllı cep telefonlarına yükledikleri KADES uygulaması ile mağdurların tek tuşla polise ulaşabileceği, bu sayede adres ve isim bildirmek zorunda kalmayacakları aktarıldı.

Uygulama ile polis ulaşmak isteyen kadınların tek yapmaları gereken işlemin KADES uygulamasını akıllı cep telefonlarına yüklemeleri ve ardından gerekli bilgileri girmeleri olduğu belirtildi. Sisteme bilgilerini tanıtan kullanıcıların mağduriyet anında yapmaları gerekenlerin aktarıldığı tanıtım etkinliğinde uygulamada yer alan ‘yardım iste’ tuşu ile polise ulaşabileceği, ihbarın teyidi yapıldıktan sonra gerekli bilgilerin polis veya jandarmaya gönderileceği, bunun için de mağdurların telefonlarında GPS bilgisinin sürekli açık olması gibi önemli detaylar paylaşıldı.

Öte yandan KADES uygulamasından gerçek mağdurların yararlanabilmesi için asılsız ihbarda bulunanlar hakkında TCK hükümlerince yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

kadin-acil-destek-uygulamasi-tanitildi-138018-a22ed1705671227540f2dac2bb7648cb.jpgkadin-acil-destek-uygulamasi-tanitildi-138018-20f8ae8c4a62f7a68179e70cc70cb379.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.