Kadın futbol takımından şiddete tepki 

Kadın futbol takımından şiddete tepki 
ABONE OL
7 Eylül Gençlikspor Başkanı Mustafa Yılmaz, kadına karşı şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada yaşananların toplumu derinden yaraladığını belirtti.

TÜRKER KOCAKAHYA- Sporun kadınların sosyal yönden gelişmesinde önemine de vurgu yapan 
Yılmaz, kadın futboluna da desteğin artması gerektiğini kaydetti. 

Son dönemde yaşanan olaylarla ülke gündeminde yer alan ve toplumun büyük tepki verdiği kadına karşı şiddet konusunda 7 Eylül Gençlikspor’dan da açıklama geldi. Kadın futbol takımı olarak 2. Lig’de Aydın’ı temsil eden 7 Eylül Gençlikspor’un Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, “Her geçen gün kadınlarımıza yapılanlar içimizi kat kat acıtmaktadır. Bizleri toplum olarak derinden yaralamaktadır. Kadınlarımıza yapılanlara karşı vah, tüh demek yerine onlara el vermeliyiz, her alanda desteklemeliyiz. Toplumda bilinçli bir şekilde yerlerini almasını sağlamalıyız. Ailede, çocukların yetişmesinde kadınlarımızın payı büyüktür. Sporun kadınlarımızın sosyal yönden yetişmesinden katkısı çoktur. Sporu sadece bir yarışma olarak görmeyelim. Bu sporlardan biri de futboldur. Kızlar top oynamaz diyen zihniyeti aşmalıyız. Spor kulüpleri ikinci bir eğitim yerleridir” dedi.

“25 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIK”
Spor Bakanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanına seslenen Yılmaz, “Elbette ki verilen desteğiniz vardır ama yeterli değildi. Kadınlarımıza biraz daha farklı davranmalıyız. 2018-2019 futbol sezonunda 25 bin kilometre deplasman yaptık, verilen destekler ortadadır. TFF başta statüler ile ilgili görüşlerimizi almalı, kulak vermeli, yerel yönetimler desteğini arttırmalıdır. Kendi ayakları üzerinde basan, sosyal görüşü gelişmiş ve çoğu eğitimci olan bu kadılarımızın dünyaya bakışını geliştirmeliyiz” diye konuştu. 

“OLANAK SAĞLANMALI”
Geleceğin kızlarını ve erkeklerini kadınların yetiştirdiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Vatana ve millete hayırlı birer evlat yetiştirmemiz için kadınlarımıza daha çok sahip çıkmamız, arkasında durmamız gerekiyor. Üzülmemek için, yüreğimizin daha fazla parçalanmaması için yasal düzenlemeler yapılmalı, spor yapmalarına olanak sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı 



kadin-futbol-takimindan-siddete-tepki-123840-a7ff95f626f7645a11892667202de4bc.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.