Kadın girişimci Korkut başarısını aldığı eğitimle taçlandırdı

Kadın girişimci Korkut başarısını aldığı eğitimle taçlandırdı
ABONE OL
Sınırları Aşan KOBİ’ler Eğitim Programı’nın 10. Bölümüne katılan Yasemin Korkut mentörlük ve destek almaya almaya hak kazandı.

AYŞE AKTAŞ - Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan ve 2010 yılında 3 kilo incir ile kuru gıda sektörüne atılan Yasemin Korkut, başarısını eğitimle taçlandırdı. Korkut,  Sınırları Aşan KOBİ’ler Eğitim Programı’nın 10.cu dönemine katıldı. Ekim ayında düzenlenen eğitim programı kapsamında dijital pazarlama ile farklı sosyal medya platformu ürünlerinin de bulunduğu iki ana müfredata yönelik eğitimlerini aldı. Korkut, eğitimde hazırladığı sunumla mentörlük ve destek almaya hak kazandı.

‘ONLINE VERİLEN EĞİTİMLERİ HEPSİNİ ALDIM’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook, Habitat Derneği ve Hackquarters ortaklığında yürütülen Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi kapsamında düzenlenen dijital pazarlama eğitimleri için 30 kişinin içinden son 8 kişiye girip eğitimleri almaya hak kazandığını söyleyen Korkut, eğitimler için heyecanlı olduğunu söyledi. Korkut,” HABİTAT derneğinin Sınırlarını Aşan Kobiler eğitimine katıldım. 4 hafta uzaktan eğitim devam etti.30 firma arasından önce 8 kişi sunum hazırlamaya hak kazandı. İçlerinde ben de vardım. Sonrasında online olarak 3 dakikalık bir sunumu 4 jüri karşısında sundum. Tekrar değerlendirmeye alındı ve mentörlük ve destek almaya hak kazandım" dedi. 

Sunumunda işe ne zaman başladığı, aldığı destekler, ekibi ve yaptığı çalışmalar, hedefler, aldığı eğitimler sunumda anlattığını belirten Korkut, 
2010 yılında başladığı kuru gıda sektöründe hızla ilerlediklerini ve Türkiye ile birlikte yurt dışına satışlar yaptığını ifade etti. Korkut, "Şuan 85 kalem ürün üretiyoruz ve yurt dışına dahil olmak üzere ürünlerimiz gidiyor. Tüm kuru meyve ve sebzeleri üretiyoruz. Cennet hurması, muz, incir cipsi, elma, armut, portakal, limon, sebze kuruları ve çeşniler, bütün meyvelerin reçel ve marmelatları olarak geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Jürinin bizlere sunum bittikten sonra soruları vardı. Bana gelen soru da markamızın ismi olan Bilara adıydı. Bilara köyümüzün tarihi ismi olduğunu söyledim onun da çok büyük etkisi var” şeklinde konuştu.

KOSGEB destekli kadın girişimci Korkut ile gurur duyduklarını belirten KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, eğitimlerin devamının geleceğini ve girişimcilerin katılımlarını beklediklerini söyledi. Eğitimler hakkında konuşan Dülger, ”KOSGEB’den aldığı desteklerle büyük bir başarı örneği gösteren Yasemin Korkut, 4 haftalık bir eğitime katıldı ve bu eğitim boyunca dijital pazarlama, sınır  ötesindeki müşterilere nasıl ulaşılır, dijital mecralardan nasıl müşteri bulunur, nasıl müşteri arttırılır, şeklindeki eğitimlere katıldı. Facebook, İnstagram, WhatsApp, WhatsApp Business, Facebook Business gibi alanlarda pazarlama nasıl yapılır eğitimleri aldı. Kendisi gayretli bir girişimci olduğu için eğitimlere online olarak katıldı. Diğer taraftan üretim yaptı. Eğitim sonunda Yasemin hanım jüriye bir sunum yaptı. Jüri yapılan sunumu çok başarılı buldu ve sonrasında  1 yıllık mentörlük hakkı  kazandı" dedi. 

Korkut'un 1 yıl boyunca mentörlerden eğitim alarak nasıl ihracat yapılır, nasıl müşterilere ulaşılır şeklinde eğitimler alacağını belirten Dülger, "Biz de bu başarının gururunu yaşıyoruz. Bu eğitimden Aydın Ticaret Odası genç girişimciler kuruluyla birlikte haberdar olduk ve girişimcimizin bu eğitime katılmasını sağladık. Aydın Ticaret Odası Genç Girişimciler Kuruluna ve Kurul Başkanı Hilmi Duruoğlu’na teşekkür ediyorum. İşletmeler bu eğitim faaliyetlerine hemen dönüşü olmadığı için çok hevesle katılmıyorlar. Bu 11. Dönem eğitiminde yine biz işletmelere ve girişimcilere duyuru yaptık fakat herhangi bir talep gelmedi. Eğitimin önemi yıllar sonra süreç içerisinde ortaya çıkıyor. Bence eğitim faaliyetleri de para kadar çok önemli. Hatta daha fazla önemli. Çünkü finansal destek veriliyor fakat akabinde siz işinizi bilgi birikimiyle geliştiriyorsunuz. Eğitim taleplerine daha fazla talep etmelerini bekliyoruz. Bu tarz eğitimleri geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

kadin-girisimci-korkut-basarisini-aldigi-egitimle-taclandirdi-187111-7a3ad3cb2acd093e790d20fd4be6b4db.jpegkadin-girisimci-korkut-basarisini-aldigi-egitimle-taclandirdi-187111-6934e0ed5b531e8ae3ffda89d6195921.jpegkadin-girisimci-korkut-basarisini-aldigi-egitimle-taclandirdi-187111-b250cb4cba7257494753487433f1fd48.jpgkadin-girisimci-korkut-basarisini-aldigi-egitimle-taclandirdi-187111-fcfbbb64907cdbe1c70859ea1023d22e.jpeg



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.