Kadına yönelik şiddet infaz paketinden çıkarılmalı 

Kadına yönelik şiddet infaz paketinden çıkarılmalı 
ABONE OL
Aydın Kadın Dayanışma Platformu, koronavirüs nedeniyle cezaevlerini boşaltmak gerekçesiyle yeniden gündeme getirdiği infaz paketiyle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifine tepki gösterdi. 

KIYMET SARIYILDIZ- Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında nedeniyle infaz paketiyle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi yeniden gündeme geldi. Aydın Kadın Dayanışma Platformu, hükümetin Covid -19 salgını üzerine cezaevlerini boşaltmak gerekçesiyle yeniden gündeme getirdiği infaz paketiyle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifinde, cinsel suçlar ile uyuşturucu suçlarına ceza indirimi öngördüğünü savundu. Aydın Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Öznur Özağaç, toplumun hemen tüm kesimlerince karşı çıkılmasına rağmen hükümet tarafından düzenlenen ve medyaya yansıyan ceza infaz yasası taslağında, uyuşturucu ve cinsel suçların da infaz indirimi kapsamına alındığını ifade etti. 

Tasarı bu haliyle meclisten geçerse, cinsel şiddet faillerinin salıverilmesiyle birlikte, her gün risk altında olan kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin karantina şartlarında daha da artacağını  savunan Özağaç, “Bu infaz paketi sadece failleri cesaretlendirmekle kalmıyor , cinsel şiddete maruz bırakılanlara da hak aramaya kalkmayın mesajı veriyor. Hali hazırda bildirilemeyen veya üzeri örtülen kadınlara ve çocuklara yönelik istismar ve cinsel şiddet, faillerin suçunun hafifletilerek teşvik edilmesiyle daha da görünmez olacaktır. Mevcut düzenlemelerle '3-5 yıl yatıp çıkarım' yaklaşımına sahip olan potansiyel saldırganların sayısı daha da artacaktır. Daha yasa çıkmadan, Rize' de boşandığı eşini başından vurarak öldürülen erkek ve Kuyucak'ta eşini ve çocuğunu silahla öldüren erkek haberleri basına yansıdı. Bu cinayetler yasanın erkek şiddetini cesaretlendirdiğini ve daha da arttıracağını bize göstermektedir. İnfaz paketinin, kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar suçu işlemiş kişileri kapsamasını reddediyoruz. Aydın Kadın Platformu olarak devletin her türlü şiddete, istismara karşı olmasını, şiddeti önlemek için imzalamış olduğu Uluslararası İstanbul sözleşmesini uygulamasını, sivil toplum örgütlerinin hazırlamış olduğu kadına yönelik şiddet raporlarını dikkate almasını, hazırlamış olduğu af paketinde, uyuşturucu, kadına yönelik şiddet ve cinsel suçların derhal çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum