Kadına yönelik şiddete 'hayır' dediler

Kadına yönelik şiddete 'hayır' dediler
ABONE OL
Türkiye’de her geçen yıl artış gösteren kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Nazilli Manifatura ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu, Nazilli Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

KADİR CEYHAN - Türkiye’de artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete tepki göstermek isteyen Nazilli Manifatura ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu, Nazilli Belediyesi önünde toplanarak açıklama yaptı. Eski eşi tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut ve bu şekilde cani insanlar tarafından şiddete maruz bırakılıp öldürülen tüm kadınlara dikkat çektiler.

Basın açıklamasını yapan Nazilli Manifatura ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hüdai Tosun, yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik her türlü şiddete karşıyız. Yaşam hakkını tehdit eden, temel insan haklarını ihlal eden, toplumu derinden yaralayıp zayıflatan, aile birliğini zedeleyen, anne ve çocuk sağlığını bozan her türlü eylemin önemli bir halk sağlığı sorununun göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddet katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamaz. Kız kardeşlerimiz, annelerimiz, eşlerimiz, geleceği emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumu oluşturan herkes aynı haklara sahiptir” ifadelerini kullandı.

kadina-siddete-hayir-124417-5b8fc2061ef4f003ce57b11e9bc0caa2.jpgkadina-siddete-hayir-124417-b69f9ec065304bccb05d3a09c809351d.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.