“Kadınlara öncelik veriliyor” 

“Kadınlara öncelik veriliyor” 
ABONE OL
Efeler’in kadın muhtarlarından Girne Mahallesi Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, mahallede kadınlara verilen desteğin öncelikli olduğunu söyledi.  

TÜRKER KOCAKAHYA- Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan kadın muhtarlardan Girne Mahallesi Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, 8 Mart Kadınlar Günü’nde açıklama yaptı. Kadınların toplumdaki önemine değinen Çıvkaroğlu, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu hedeflerden biri olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için uzun yıllardan beri milletçe her türlü azmi ve gayreti sarf etmekteyiz ve bu hedefimizi tam gerçekleştirmede en büyük rolün de toplumumuzu bir araya getiren, ailelerimizin temelini oluşturan kadınlarımızda olduğunun büyük küçük toplumca hepimiz farkındayız” dedi. 

Kadınların bu rolü layıkıyla yerine getirebilmesi için sosyoekonomik, siyasi hak ve özgürlükleri olmak üzere tüm özgürlüklerin verilmesi gerektiğini belirten Çıvkaroğlu, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü baskı ve şiddetinin ortadan kaldırılması ve kadınların hak ettiği bir şekilde yaşamalarına izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm bunların bilincinde bir kadın muhtar olarak mahallede yapılan uygulamayı değerlendiren Çıvkaroğlu,  “Daha iyi bir gelecek için her ne kadar pozitif ayrımcılık olarak görülse de mahallemde her zaman ihtiyaç sahibi kadınlarımıza verilen desteğin öncelikli olduğunu, kadınlarımızın ekonomik olarak da ayakta kalabilmeleri için her türlü desteğin verildiğini ve kadınlarımızın her türlü sorunlarının çözümünde önceliklerinin bulunduğunu bildirmek isterim. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Gününü canı gönülden kutluyor, kadına şiddet ve ölüm haberlerinin duyulmadığı, tüm kadınlarımızın eşit hak ve özgürlüklere sahip bir şekilde yaşadığı dünya diliyorum” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.