Kafamda sadece şampiyonluk vardı

Kafamda sadece şampiyonluk vardı
ABONE OL
Şampiyonluk kazanarak Nazilli'yi gururlandıran Siyah İnciler'in başarılı Teknik Direktörü Mesut Toros bu hafta röportaj köşemizin konuğu oldu.

AYŞE AKTAŞ (ÖZEL RÖPORTAJ)-Teknik adam Toros, bitime 8 hafta kala 9 puan geride olan takımı şampiyon yaparak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Sezona Fethiyespor’da başlayan, takımı ligin en çok gol atan en az gol yiyen ekibi olma başarısı göstererek lider olan 52 yaşındaki teknik adam, yönetimle yaşadığı anlaşmazlık sonucu takımdan gönderildi. Hasan Şermet'le yollarını ayıran Nazilli Belediyespor'la görüşmeler yapan başarılı teknik adam Toros, 26’ncı haftada lider Kütahyaspor’un 9 puan gerisinde 3’ncü sırada devraldığı Nazilli ekibiyle bir hayali gerçekleştirdi. Naz-Naz'ın başında çıktığı ilk 2 maçta galibiyet sevinci yaşayamayan İzmirli teknik adam, takıma aşıladığı mantalite ve taktik anlayışıyla son 6 haftada 6 galibiyet alarak mucizeye imza attı. Önümüzdeki sezon için planlamaları en iyi şekilde yapıp taraftara güzel bir sezon geçirmek istediklerini söyleyen deneyimli teknik direktör Toros,” Nazilli’ye daha üst ligler yakışır. O kapasitede bir kulüp” dedi. Şimdi söz teknik direktör Toros’ta.

Sizi tanıyabilir miyiz hocam?
-1969 yılında İzmir`de doğdum. Evliyim, 21 yaşında üniversitede okuyan bir oğlum var. 7 yaşından beri futbolun içindeyim. 16 yıl profesyonel futbol hayatım oldu. 10 yıldır da teknik direktörlük yapıyorum.

Teknik direktörlük hayatınız nasıl başladı?
-Futbolu bıraktıktan sonra ilk teknik adamlık görevim 2004 – 2005 sezonunda Altay`ın alt yapısını çalıştırmak oldu. 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009 sezonlarında Altay`da 1. Lig'de 3 yıl 5 teknik adama yardımcı antrenörlük yaptım. Daha sonra Aydınspor 1923 takımında Bölgesel Lig`de 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında 2 sene teknik adamlık yaptım. Daha sonra tekrar Altay`da alt yapı sorumlusu olarak çalıştım. Sonrasında Aydınspor 1923 kulübünde 2011-2012 sezonunda 1,5 yıl sportif direktörlük görevini üstlendim. 2013-2014 sezonunda da Altay Kulübü`nde teknik direktörlük görevini üstlendim. Fethiyespor 2.Lig'de çalıştım bu sezon başında bırakarak Nazilli Belediyespor’a geldim. Antrenörlük hayatım bu şekilde devam ediyor.

Nazilli’ye geldiğinizde ortamı nasıl buldunuz? Bildiğiniz ve takip ettiğiniz bir kulüptü.
-Ben Ege çocuğu olduğum için ve Aydın’da da çalıştığım için stadyumda çok maçımız oldu. Nazilli’nin futbolu ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Çok tutkulu bir yapısı olduğunu zaten biliyordum. Nazilli’ye gelip anlaştıktan sonra tesisleri gördükten sonra Nazillispor'un çok daha yukarıları hakkettiğini, PTT 1.lig hatta ve hatta Süper Ligi hakkediyor. Buraya geldiğimizde bu heyecanı gördüm çok kaliteli, çok karakterli yöneticiler ve futbolcularımız olduğunu gördüm. Herkes kendi işini yapıyor. Çok rahat bir çalışma ortamı var. Bunların hepsi bir araya geldiğinde şampiyonluk da arkasından geldi.9 puan fark vardı. Her zaman play-off olacağı söylendi ancak ben kafamdan asla şampiyonluğu çıkarmadım ve çok inandım. Nazillispor’un hedeflerimiz doğrultusunda çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

İdol olarak gördüğünüz bir teknik direktör var mı?
-İdol olarak kimseyi almadım ben sadece Mesut Toros’um. Kendimi geliştirmek için çok çalışıyoruz. Tabi ki tecrübeli teknik adamların sistemlerini takip ediyorum, oyuna katkısı olmasından dolayı. Çok savaş veriyorum teknik direktörlüğüm adına daha iyi yerlere gelmek için. Süper lig dışında her kademede çalıştım. İmparator diyorlar tabii ki duygularım okşanıyor ancak imparator olmak için çok yol kat etmemiz lazım. Nazillispor’un şampiyonluğu ile imparatorluk yolunda ilk yıldızımız taktığımızı düşünüyorum. Beni imparator denilecek yerde gördükleri içinde tüm taraftara ve takımıma teşekkür ediyorum.


Oyun sisteminizi takıma yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?
-İlk geldiğimde kaybedilen maçlardan dolayı takımda psikolojik olarak bir moral bozukluğu vardı. Bazı istediğiniz şeyleri sahaya yansıtamazsınız. Mental anlamda çok büyük çalışmalar yaptık. Gerek bireysel gerekse grup olsun. Taktiksel anlamda lige uygun bir oyun felsefimiz var. Haftanın 2 günü bunun üzerine çalıştık. Sistemi oturtmaya çalıştık. Oyuncular çok kısa sürede sisteme alıştılar ve sahaya çok güzel yansıttılar. En son maçta mükemmel bir performansla galibiyet aldık ve şampiyonluğu aldık.

Şampiyonluk anında kırılma anı dediğiniz an neresi oldu?
-Geldiğimde 8 de 8 yapacak kapasitede bir takım olduğunu öncelikle kendime inandırdım ve ekibime çok güveniyordum. İyi oynamalarına rağmen içerde mağlubiyetler ve deplasmanda beraberlik aldık. Bu bizi çok üzdü. Ben Belediye Kütahyaspor'un kesinlikle ve kesinlikle son haftaya girdiğinde kaybedeceğini biliyordum. Çünkü oynayacakları maçların zorluk derecesi yüksekti. Kırılma noktası diye bir an yaşamadım. Benim kafamda sadece şampiyonluk vardı.

İlk maçlarda kaybedilen puanlarda neler hissetiniz?
-8 maç kala bir takıma gelmek bir teknik direktör için zor bir süreçtir. Ben de 2 maç ve oyunsal anlamda taktiksel yapılan şeyler büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Nasıl toparlarım diye çok düşündüm. Şampiyonluğu kaybettim mi diye düşündüm ancak çok kısa sürede toparladım. Ama gerçekten 4 günde 2 maç oynadık. İki idmanla maçlara çıktık. İç dünyamda sıkıntılı günler geçirdim ancak bunu hissettirmedim.

Çalıştığınız takımda en çok önem verdiğiniz noktalar nelerdir?
-Bir takımda en önem verdiğim şey öncelikle oyun felsefesi, takımdaşlık ve arkadaşlık

Tribünlerin boş olmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
-Pandemiden dolayı tabi ki zor günler geçirdik.1 yıldır sürdüğü için alışıldığını düşünüyorum. Ancak Nazilli’de o kadar güzel ve coşkulu taraftar var ki sahanın dışından izleyerek takıma destek verdiler. O bile bizlere yetiyordu.

Yeni sezon için planlar neler?
-Yeni sezon için planlar, şartların ve koşulların daha iyi hale getirmek. Yeni bir yapılanmayla genç oyuncuları kazanıp yapabileceğimizin en iyisini yapmak. Daha sonrası için daha planlı hale getirmek ve PTT 1. Lig yolunda bir şeyler yapmak ama ilk sezon yapılanmalı diye düşünüyorum. Herkesin zevk alabileceği bir takım kurmak istiyorum.

Nazilli’ye geldiğinizde nasıl bir hava vardı?
-Herkese moral vermeye çalıştım. Buranın lideri ben olduğum için benim moral olarak yüksek olmam gerekirdi. Kısa sürede birbirimize çok güvendik, sevdik.10 günlük sürede karamsar havayı dağıttık.

Son olarak taraftara ve Nazilli’ye ne söylemek istersiniz?
-Taraftarımız desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok coşkulu ve inançlı bir taraftar vardı. Onların zevk alabileceği bir sezon geçireceğiz inşallah hep birlikte. Arabayla dolaşırken çok duygulandım. Yaşlı teyzelerimiz bile ellerinde bayraklarla bizleri karşıladılar. Bir şehir bu kadar destek verebilir bu kadar çok özleyebilir şampiyonluğu. Herkese sizin aracılığınızla çok teşekkür ediyorum. Plansız sistemsiz hiçbir şey olmaz. İnşallah güzel bir sezon bizi bekliyor.

kafamda-sadece-sampiyonluk-vardi-215831-9ff30e71314420e41f4cae246a348db4.jpegkafamda-sadece-sampiyonluk-vardi-215831-516c4453ea283202e938491c09c782fb.jpegkafamda-sadece-sampiyonluk-vardi-215831-913afaca2958607bf0ce15b510329388.jpegkafamda-sadece-sampiyonluk-vardi-215831-b3e234b4ca1643f4572764552f21562e.jpegkafamda-sadece-sampiyonluk-vardi-215831-eb8dad7cc21562910c8f5f86b9910520.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.