Kahve fiyatları 2 ayda fırladı

Kahve fiyatları 2 ayda fırladı
ABONE OL
Kuru kahve fiyatlarında yaşanan artışı değerlendiren aktar Süleyman Turgut, Güney Amerika ülkelerindeki olumsuz iklim koşulları nedeniyle ilerde kahve kıtlığına yaşanabileceğini ifade etti.  

Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olarak görülen kuru kahvede yaşanan artış, konuşulmaya devam ediyor. Efeler ilçesinde kuru kahve satışı yapan 57 yaşındaki aktar Süleyman Turgut, kahve fiyatlarındaki artışın kaynağının olumsuz iklim koşulları olduğunu belirtti. Turgut; “Fiyatlardaki artışın sebebi Brezilya ve kahve yetiştiren Güney Amerika kıtasındaki ülkelerde etkili olan olumsuz iklim koşulları. Doğal afetler, ürünün donması ve az tutmasıyla ilgili nedenlerle fiyatlar arttı. Önümüzdeki dönemlerde daha da sıkıntılı olacağı söyleniyor. Daha başlangıç diyorlar” ifadelerini kullandı.
“FİYATLAR DAHA DA ARTACAK”
Yaklaşık 2 ay önce kuru kahve 50 lirayken şu an 100 liraya kadar çıktığını sözlerine ekleyen Turgut; “Önümüzdeki günlerde daha da artacağı hatta kahve kıtlığı olacağı söyleniyor. Şu an ellerindeki eski ürünleri satıyorlar. Daha yeni ürün yok” dedi. 

kahve-kitligi-bekleniyor-236333-5037c7264f0c49d409ad73b8c126dac1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.