Kahvehane işletmecileri dertli

Kahvehane işletmecileri dertli
ABONE OL
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahvehanelerin 75 gün aradan sonra tekrar açılacak olması işletme sahiplerini şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. 

Bazıları alınan tedbir kararına tepki gösterirken kahvehane işleten Mustafa Gümüş, “Açılmasından açılmaması hayırlı” diyerek sitem etti. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahvehane sahipleri, kapılarını müşterilere açtı. Genel temizlik ve dezenfekte edilmesinin ardından 75 gün aradan sonra hijyenik koşullarda kahvehanelerini açan işletme sahipleri, bu şartlarda kahvehanelerinin açılmasına çok sevinemedi. 
Kahvehanelerde müşterilere uygulanacak şartlar tam olarak bilinmezken, masa başına çapraz şekilde ikişer kişi oturacak olup çay, kahve gibi içeceklerin tek kullanımlık kağıt bardakta verileceği öğrenildi. 

HİÇ BİRİ MEMNUN DEĞİL
Ellerine henüz bir genelge gelmemiş olsa da sınırlı sayıda müşteri alınacak olması ve 65 yaş ve üstü yaşlılara getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yaşadıkları kaygı ve endişeyle birlikte memnuniyetsizliklerini dile getiren işletme sahipleri, alınan kararlara tepki gösterdi. 
Gümüş Kahvesini işleten Mustafa Gümüş, açılma kararına hiç sevinemediğini belirterek, “Açılmasından açılmaması hayırlı. Keşke hiç açılmasaydı” diye sitem etti. 

BİZİ CEZAYA BOĞACAKLAR
Okullar açılıncaya kadar kapalı kalmasının daha uygun olacağını ifade eden Gümüş, “Kahvehaneme ancak 5 masa koyabiliyorum. Her masaya çapraz iki kişi oturabilecek. Yani en fazla 10 müşteri alabileceğim. Fazla müşteri aldın yaz ceza. Bizi cezaya boğacaklar. Zaten iki buçuk aydır kapalıyız. Bu şartlarda kiramızı vergimizi giderlerimizi nasıl karşılayacağız. Saat 22.00’de kapatılacak. Saat 21.45’de maç olacak. Müşteri maç izlemek isteyecek. 15 dakika sonra kapatıyoruz mu diyeceğiz. Para kazanmaktan öte daha çok zarar edeceğiz. Kahvehaneleri açmak zorunlu olduğunu söylediler. Açmıyorum deme lüksümüz de yok. Bu nasıl uygulama. Esnafı düşünen yok. Zaten kaç aydır mağdur olmuşuz. Bu uygulama ile daha çok mağdur edileceğiz. Ben şahsen hiç sevinmedim” dedi. 

CAM BARDAK YERİNE KAĞIT BARDAK
Kağıt bardak uygulamasını da eleştiren Gümüş, koronavirüs nedeniyle kahvehaneler kapatılırken çay ocaklarının açık kaldığını ve cam bardakta hizmet verdiklerini hatırlatıp, “Bu koronavirüs çay ocaklarını es mi geçiyor? Orada tatile mi çıkıyor. Vatandaş kağıt bardaktan çay içmeyi sevmiyor. Kağıt bardak yerine çay bardaklarının her yıkamada kloraklanması şartı getirilebilirdi” şeklinde serzenişte bulundu. 

İŞİMİZ ZOR
Çamurcu Kahvesini işleten Rıfat Öztürk ise, “Bekleyip göreceğiz. İşimiz zor. Bu şartlarda para kazanmak şöyle dursun masraflarımızı çıkarırsak ne mutlu bize. Koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamalar elbette işimizi etkileyecek. Zaten biz küçük esnaf yeterince mağdur oldu. Açmama lüksümüz de yok. Bu da ayrı bir dert. Henüz genelge gelmedi. Neyin ne nasıl olacağını henüz bilemiyoruz ama  şartlar bizi zorlayacak gibi görünüyor. Yaşlılara uygulanan sokağa çıkma yasağından ötürü yaşlılarda gelemeyecek. Oysaki kahvehanelerin asıl müşterisi yaşlı nüfus idi. Şu anda tütün zamanı gençler tarlada çalışıyor. İşin özü önümüzü göremiyoruz. Geçici bir süre tamamen normalleşene kadar buna katlanacağız” diye konuştu. 
Karaoğlan Kahvesini İşleten Tayfun Karaoğlan da karara çok sevinmediğini belirterek "Yaşayıp göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek için çok erken. Bu şartlarda kiramızı bile çıkarabileceğimizden emin değilim" ifadelerini kullandı. 

getirilen-kisitlamalar-isletme-sahiplerini-memnun-etmedi-163416-7c3a03bc8ab12a6098ddabaa401ee65e.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum