'Kalp hastası köpek' ameliyatla hayata tutundu

'Kalp hastası köpek' ameliyatla hayata tutundu
Türkiye'de bir ilke imza atılarak kalp hastası köpek, kalp kapakçığı ameliyatıyla yaşama bağlandı. Operasyonla mitral kapak tamiri yapılan 12 yaşındaki köpek, sağlığına kavuşarak herkesi sevindirdi.

Ameliyata İzmir'de imza atıldı. 'Max' ismindeki 12 yaşındaki Terrier cinsi köpeğe, açık kalp cerrahisinde mitral kapak tamiri yapıldı. Operasyon, Veteriner Hekim Aykut Çokoğullu ile Uzman Veteriner Hekim Murat Vurucu tarafından gerçekleştirildi. Kalp kapakçığı ameliyatında Türkiye'de ilk başarılı sonucun alındığı köpek Max, yeniden hayata tutundu.
aw180035-04.jpg

"YAPABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK"

Veteriner Hekim Aykut Çokoğullu, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünyada bu operasyonu sadece İngiltere'de ve Japonya'da birer ekibin yapabildiğini fark ettik. O yüzden bu aslında pozitif anlamda bizi daha da kamçıladı. Biz de yapabileceğimizi düşündük. Sonrasında 'Max' ile tanıştık" sözlerini kaydetti.

aw180035-01.jpg

TÜRKİYE'DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

"Hastamız 'Max', Türkiye'deki açık kalp cerrahisinde başarılı ilk mitral kapak tamiri yapılan köpek" diyen Çokoğullu, "Operasyon sonrası 14'üncü günü ve evde oyun oynayabilecek durumda. Bu bizi inanılmaz mutlu etti" ifadelerini kullandı.

aw180035-03.jpg

aw180035-02.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.