Kameralı önlem

Kameralı önlem
ABONE OL
Kuşadası Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan firma ve şahıslara göz açtırmıyor. Kameralı önlem alan belediye, artık çevreyi kirleten kişileri anında tespit ediyor.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler arazilere yerleştirilen fotokapan kamera sayesinde izinsiz moloz ve hafriyat döken kişileri anında tespit ederek müdahale ediyor. 

 Çevre ve doğa dostu çalışmalarıyla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, izinsiz moloz ve hafriyat dökerek kirliliğe yol açan firma ile şahıslara geçit vermiyor. Moloz ve hafriyat atıklarını izinsiz olarak döken firma ile şahıslar, arazilere yerleştirilen, gece görüş özelliğine de sahip fotokapan kameralar sayesinde anında tespit ediliyor. Dün öğlen saatlerinde Kirazlı Mahallesi yolu üzerinde yer alan bir araziye kaçak moloz bırakan bir şahıs, bölgede bulunan fotokapan kamera sayesinde tespit edildi. Söz konusu araziye giden zabıta memurları, moloz döken kamyonetin şoförüne olay yerinde müdahale etti.  Ekipler, moloz döken kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince 4 bin Türk Lirası para cezası kesti.

 
“GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

 Çevre kirliliğine neden olan firma ve şahıslara göz açtırtmayacaklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Çevremizi korumak bizlerin en önemli görevlerinden birisi. Yol kenarlarına ve boş arazilere izinsiz moloz, hafriyat ve çöp bırakan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41’inci maddesi gereğince ceza uyguluyoruz. Söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da kendilerinden tahsil ediliyor. Bu konuda asla geri adım atmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.