Kamuda görev alanların mesai saatleri değişecek

Kamuda görev alanların mesai saatleri değişecek
ABONE OL
Kamu çalışanlarının, çalışma saatlerinin daha esnek hale getirilmesi ve değiştirilmesi talebi doğrultusunda Yeni Ekonomi Programı kapsamında düzenlemeye gidilecek. 

KADİR CEYHAN - Kamu personelinin çalışma saatlerinde değişiklik ve esneklik talebi doğrultusunda Yeni Ekonomi Programı kapsamında alınan kararla mesai saatlerinde değişikliğe gidilecek ve daha esnek çalışma saatleri modeline geçilecek. Avrupa, ABD ve OECD ülkelerinde geçerli olan esnek çalışma süreleri Türkiye’de de geçerli hale gelecek. Yapılan değişiklikler ile hem vatandaşın memnuniyetinin hem de kamu görevlilerinin verimliliğinin artacağı düşünülüyor. Yeni yapılan düzenlemelerle mesai zorunluluğu olmayan görevliler evlerinden çalışabilecekler. Her an mesai yapma zorunluluğu olmayan çalışanlar ev izni alarak görevlerini evlerinden gerçekleştirebilecekler. Yeni ekonomi programı (YEP) kapsamında kamuda görev yapan çalışanların hem çalışma şekillerinde hemde saatlerinde köklü değişimler yapılacak.Kamuda çalışan memurlara göre yeniden yapılandırılan programda çalışma saatleri ile ilgili bir çok yeniliğe gidilecek

ESNEK ÇALIŞMA MODELİNE 2020’DE GEÇİLMESİ BEKLENİYOR 

Hazırlanan Yeni Ekonomi Programı ile yeni sistemde kamu çalışanları esnek çalışma saatlerinde çalışabilecek. Bu çalışma modeli kullanılırken çalışanların hakları korunacak, ekonomik ve sosyal hakları ve istihdam edinebilirlikleri sağlanacak. Bunların yanısıra yeni gelecek olan sistem ile İşkur tarafından meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme kursları da verilecek. İşkur’un da verdiği destek ile artık yarı zamanlı çalışanların yoğun olduğu alanlarda verilen kursların sayısı da arttırılacak. İstihdam olan iş yerlerine veya işleri yapanlara daha fazla teşvik verilecek. İş fırsatlarının çoğalması ve esnek çalışma saatleri ile işsizlik oranının düşmesi de hedeflerin arasında.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.