Kapımız her zaman açık

Kapımız her zaman açık
ABONE OL
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 8 Nisan’da mazbatayı aldıktan sonra yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında konuştu.

(AYŞE AKTAŞ) Seçim sürecinde söz verdikleri projelerin hazır olduğunu söyleyen Özcan, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek “Vatandaşlarımız bize ulaşmaya ve düşüncelerini sunmaya devam etsinler. Kapımız her zaman açık” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçede göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları ve daha sonrasında yapacakları çalışmalar hakkında konuştu. Belediyeyi devraldıklarında durum değerlendirmesi yaptıklarını ve şu anda yapılan harcamalarda temkinli davranarak belediye kar ettiren adımlar attıklarını ifade eden Özcan, “Belediye harcamalarında eskisine nazaran tasarruf söz konusu. Örneğin geçtiğimiz günlerde bir ihaleye çıktık. 5 bin 100 lira olan yerin muhammen bedelini 23 bin lirayla kapattık. 190 lira olan yerin kiralama işini 7 bin 500 lira gibi 30 katı olan bedellerle kapattık. Biz hem sarfiyatta hem tahakkukta hassas davranarak vatandaşın, işletmecilerin, çalışanların hakkını ihlal etmeden tasarruf yöntemlerini uyguluyoruz. Sarfiyatlarımızı azaltmaya ve sarfiyatların mal edilişlerinde kalem bazında indirim uyguluyoruz. Daha öncesinde 16 bine alınan malzemeleri 3 bin gibi sayılara düşürerek ve genel işlemler ile tasarrufa gittik. Bu noktada başarılı olduğumuzu görüyoruz” dedi.

ÖNCEKİ DÖNEMDEN FARKLI OLACAK
Hatalarının elbette olduğunu ancak olmaması için gayret sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Özcan,  “Biz mükemmeliyet yolunda hızlıca hareket ediyoruz. Başkan vekillerimizden başkan yardımcılarımıza kadar bütün daire müdürlerimize, çalışanlarımıza, bizimle birlikte iş yapan, bize inanan herkese gösterdikleri ilgi, alaka ve sabır için çok teşekkür ediyoruz.  Nazilli Belediyesi farklı bir yönetim anlayışıyla yönetilecek ve önceki dönemden farklı olacaktır. Daha kurumsal, daha bilimsel işler yapmaya çalışıyoruz. Şahsi isteklerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Öncelikli ve önemli işleri yapmaya çalışıyoruz. Bunları da mali disiplinimize ve kurallarımıza dikkat ederek yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

BİRAZ SABRETMEK GEREKİYOR
8 Nisan’da mazbatayı aldıklarını ve projelerinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Bu projelerin teknik detaylarını inceliyoruz. İdare teknik manada yaptığı ve yürüttüğü her işi paylaşmayabilir. Mesele Naz-Koop için güzel bir konferans oldu. Bu, bölgemiz ve Türkiye’miz için örnek bir çalışma. Bunu tamamladığımızda ve en büyük projemizin nasıl hayata geçtiğini vatandaşımız gördüğünde bu projenin nasıl bir proje olduğunu anlayacaklar. Biraz sabretmeleri gerekiyor. Yolların yapımından tutun, asfalt çalışmalarına kadar Büyükşehir Belediyemizle planladığımız başka projelerimiz de var. Yaptığımız projelerin sosyal ve kültürel yapıya uygun olması ve sosyal dinamizmi harekete geçirmesi ve insanların ihtiyaçlarına cevap verip bütünleşmeyi sağlamasını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Bu nedenle sağlam ve emin adımlarla gidiyoruz. İstanbul’a veya Ankara’ya gittiğimizde Nazillimiz için gidiyoruz. Önümüzde yine yapacağımız ziyaretler var ve bu ziyaretlerin de bir geri dönüşü olacak. Nazillimiz her şeyin en iyisi ve en güzeline layık. Biz bu iş için yola çıktık, vatandaşımızın endişesi olmasın” dedi.

BİR KERE YAPALIM, GÜZEL YAPALIM 
Uzun Çarşı Projesi hakkında da konuşan Özcan, saha çalışması için profesyonel ekiplerin, şehir planlamacılarının ve peyzaj mimarlarının bu konuda planlamalarını yapıp yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade ederek “Bir kere yapalım ve güzel yapalım dedik. Keyfi uygulamaların önüne geçmek istiyoruz. Kılıfına uydurmayalım, yasaya uyduralım diyoruz. Kurallara uygun gidersek doğru çalışmalar yapmış oluruz ve bunun sonucunda tüm vatandaşlarımız ve belediyemiz istifade eder. Bireysel yaklaşım yerine bütüncül yaklaşımı benimsiyoruz. Çalışmalarımızı yaparken mülkiyet hakkı, ticaret hakkı gibi olgulara dikkat ederken aynı zamanda görsel açıdan estetik bir zevk oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

BİZE ULAŞMALARI MEMNUN EDİCİ
Vatandaşlardan gelen talepler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özcan, “Vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık. Bize ilettikleri sorunlara çözüm aramaya çalışıyoruz. Tabii tüm bunlar teknik ve mali imkanlar dahilinde oluyor ve bir planlama ile yapıyoruz. Bize ulaşmaları bizim için ziyadesiyle memnun edici, bize ulaşmaya ve düşüncelerini sunmaya devam etsinler. Nazilli’yi beraber yöneteceğiz. Bu yönetim şeklimiz günlük veya dönemlik değil devri iktidarımızda devam edecek olan bir yönetim tarzıdır. Vatandaşlarımıza katkı, ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.