Kaplumbağa ölü bulundu

Kaplumbağa ölü bulundu
ABONE OL
İzmir Selçuk'a bağlı Pamucak sahilinde chelonia mydas kaplumbağası ölü bulundu.

(EKREM KESER) Edinilen bilgiye göre Pamucak'ta oturan bir vatandaş sahilde bir kaplumbağa ölüsünün karaya vurduğunu yetkililere söyledi. Harekete geçen Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü bildirilen adrese gitti. Kaplumbağa ölüsünün chelonia mydas cinsi olduğunu söyleyen Sürücü ''Yapılan kontrollerde kaplumbağanın karapaksının parçalandığı muhtemelen bir deniz taşıtı kazası sonunda öldüğü düşünülmektedir. Özellikle turizm mevsiminin başladığı bugünlerde, jet ski, sürat tekneleri gibi deniz taşıtlarını kullananların dikkat etmesi gerekir. Denizlerimizin bu nadir canlıları nefes almak için su yüzeyine çıkmak zorundadır. Denizlerin sadece insanlar için değil, aynı zamanda bu tür canlıların yaşam alanı olduğu unutulmamalıdır. Denizde bu tür araçları kullanan kişilerin dikkatli olmaları, bu canlıların çarpılmalarını önleyecektir." şeklinde uyarıda bulundu.

Otçul olan yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanları Akdeniz kıyıları olmasına rağmen, deniz çayırları açısından zengin alanlara sahip Kuşadası körfezine beslenmek için geldiğinden dolayı kıyılarda sık görüldüğünü ifade eden Sürücü, "Yuvalama yapan Caretta carettaların, yaralı deniz kaplumbağalarının koruma, izleme ve tedavi çalışmaları konusunda diğer kurumlarla işbirliği yapmaktayız. Ölen deniz kaplumbağalarından alınan doku örnekleri DNA çalışmalarının yapılması için ADÜ Biyoloji bölümüne, kaplumbağalar da mikroplastik araştırması için Dalyan’da bulunan DEMAMER’e gönderilmektedir." dedi. 

chelonia-mydas-olu-olarak-bulundu-109748-6322521d0871ca05409bf023e6142fb0.jpgchelonia-mydas-olu-olarak-bulundu-109748-b2090de15f282406676d56b6503a4f8c.jpgchelonia-mydas-olu-olarak-bulundu-109748-e7c03ab39eab17bd241141e3ea8f053d.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.