Karacasu Belediyesi'ne şirketini bağışladı

Karacasu Belediyesi'ne şirketini bağışladı
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal başkanlığında yapılan Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Murat Yıldırım'a ait Karacasu Alp Gıda Şirketi, yönetimine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in getirilmesi şartı ile belediyeye bağışlandı.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Belediye Meclisi Salonunda Belediye Başkanı Zeki İnal Başkanlığında yapılan meclis toplantısı geçtiğimiz ay içerisinde başkan yardımcısı olarak atanan Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş ve tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Bir önceki gündemin zabıt özetinin okunması ile başlayan meclis toplantısında muhalefet meclis üyesi Erdinç Gümüş, önceki toplantıda verdikleri soru önergelerinin hepsinin okunmayıp kendilerine söz hakkı verilmeden gündemin kapatılmasına tepki gösterdi. Gümüş, bu konuda daha hassas davranılmasını istedi. Meclis gündeminin 3’üncü ve son maddesi olan kadastro çalışması yapılmayan bazı mahallelerde meydan mezarlık gibi tescil edilmemiş yerlerin belediye adına tescil kararı alınması oy birliği ile kabul edildi. 

ŞAHIS ŞİRKET BELEDİYEYE HİBE EDİLDİ
Toplantıda Murat Yıldırım adındaki bir vatandaşın 10 bin TL sermaye ile kurduğu Karacasu ALP Gıda Limited Şirketi’nin belediyeye hibe edilmesi gündeme geldi. Şahıs şirketi olan Karacasu Alp Gıda’nın hissesinin belediyeye devredilip şirketin başına da Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in getirilmesinin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. 

MUHALEFETTE SICAK BAKTI
Muhalefet meclis üyeleri, şirketin herhangi bir borcu yok ise kabul edilmesinden yana tavır aldı. Erdinç Gümüş, “Şirketin borcu derdi yasal sorumluluğu var mı? Araştırıldı mı? Bu konu araştırılsın. Belediyenin diğer gelirlerinden KDV ödüyorduk. Bu açıdan belediyenin önünü açacaktır. Borcu derdi yoksa kabul edelim” dedi. 

ŞİRKETİN BAŞKAN YARDIMCISI ERİKMEN
Meclis üyesi Nail Kurt, şirketin belediyeye hibe edilmesi ile belediyenin bu şirketten kazancı ne olacak” diye sordu. Başkan Zeki İnal, şirketin herhangi bir borcu bulunmadığını belirterek, “Evet ticaret dahil her şeyi yapacağız. Belediyemizin konuk evi, toprak işletmesi, soğuk hava deposu ve parkı var. Belediye bu işlemelerini devredip tek şirket eliyle yönetilecek aynı zamanda KDV ödemelerinden kurtulmuş olacak. Belediyenin yapacağı iş ve işlemlerde eli biraz daha rahatlamış olacak” dedi. Şirketin şartlı olarak belediyeye temsilen Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’i önermesi üzerine gündeme alınıp oy birliği ile kabul edildi. 

BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKİLDİ
Meclis üyelerine önceki meclis toplantısında belediyenin borçlanma hususunda aldıkları kararı hatırlatan Başkan İnal, “Önceki toplantıda borçlanma hususunda karar almıştık. Bu doğrultuda 700 bin TL kredi çektik. Bu krediyi de önceki dönemden faturası kesilmiş ancak ödenmemiş borçların ödenmesinde kullanıyoruz” diyerek meclis üyelerini bilgilendirdi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.