Karacasu çömlekleri Nevşehir'de sergilenecek

Karacasu çömlekleri Nevşehir'de sergilenecek
ABONE OL
Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, çömlekçi esnafıyla birlikte Konya, Nevşehir ve Kayseri’yi kapsayan 3 günlük geziden döndü.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Çömlek ustalarının el emeği göz nuru ile yaptığı ürünler, Nevşehir’in Avanos ilçesindeki dünyanın tek yeraltı seramik müzesi olan Güray Müzesinde sergilenmek üzere yerini alırken Esnaf Odası da bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 
Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, çömlek ustalarıyla birlikte Konya, Nevşehir ve Kayseri’ye ticari ve kültürel bir gezi düzenledi. Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz ile birlikte Cuma günü yola çıkan çömlekçiler 3 gün boyunca bölgede ticaretin döndüğü alışveriş merkezleri ve çarşıları gezip yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleriyle birlikte broşür dağıtıp hem ilçeyi hem de Karacasu çömleklerini tanıttı. Geziye ilk Konya'dan başlayan ekip, Mevlana çarşısını gezip burada da ürünlerini bıraktı. Gittikleri illerdeki yol güzergahı boyunca tüm esnafları ziyaret edip ürün ve broşür bırakarak ilçeyi ve ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. 

İLK KEZ MÜZEDE SERGİLENECEK

Gittikleri illerin tarihi ve kültürel yerlerini de gezip hem ziyaret hem de ticaret yapma fırsatı yakalayan çömlekçiler, Nevşehir’de de seramikçiliği ile ünlü turistik ilçe olan Avanos'taki dünyanın tek yeraltı seramik müzesi olan Güray Müzesini de gezip çeşitli temaslarda bulundu. Burada Karacasu çömleklerinin müzede sergilenmesini sağlayarak bir ilki gerçekleştiren Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, amaçlarının Karacasu çömleklerinin dünyaya tanıtılması ve yeni pazarlar keşfederek pazar payının artırılması olduğunu söyledi. 

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUK

Tarih boyu babadan oğula geçen en eski geleneksel zanaatlarından olan çömlekçiliğin geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını kaydeden başkan Töz, geziyi değerlendirdi. Gezinin çömlekçi esnafı açısından son derece verimli geçtiğini belirten Töz, “Tarihe ışık tutan ve dünyada ki tek seramik müzesi olan Güray Müzesine ürünlerimizi getirmiş bulunmaktayız. Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bir ilki gerçekleştirerek, bizi temsil eden ürünlerimizin sergilenecek olmasından gurur duyuyoruz” diye konuştu.

karacasu-comlekleri-artik-guray-muzesinde-115264-6a846ba9554d4c0b233331cda6620b3a.jpgkaracasu-comlekleri-artik-guray-muzesinde-115264-76add459fe610d1bcba67da95b05210c.jpgkaracasu-comlekleri-artik-guray-muzesinde-115264-95db22e1607cda5249e4420a048b7408.jpgkaracasu-comlekleri-artik-guray-muzesinde-115264-f564cf076c09f948b4c1dd3e71e0dda5.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.