Karacasu dünyanın en büyük turizm fuarında

Karacasu dünyanın en büyük turizm fuarında
ABONE OL
Karacasu Belediyesi, dünyanın en büyük fuarlarından biri olan 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Kültür ve Turizm Fuarı EMITT 2020’de yerini aldı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Tarihi, kültürel zenginlikleri, yöresel ürünleri ve el sanatlarıyla fuara ilk kez katılan Karacasu standı ilk günden büyük ilgi gördü. 

Bu yıl 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan EMİTT Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 24. kez kapılarını dünyaya açtı. Turizm potansiyelini harekete geçirmek için Belediye Başkanı Zeki İnal’ın yoğun gayretleriyle çalışmalara başlayan Karacasu Belediyesi, Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği ve Karacasu MYO’nun da destekleri ile dünyanın en büyük fuarlarından biri olan EMİTT Fuarına katıldı.

STANT BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Her yıl otel, seyahat acenteleri, turizm temsilcileri, tur operatörleri gibi sektör temsilcileri olmak üzere dünyanın dört bir köşesinden on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan EMİTT Fuarında 3 nolu holde 122 nolu stantta yerini alan Karacasu, daha ilk gündem yoğun ilgi gördü.

BAŞKAN İNAL EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Fuara, Belediye Başkanı Zeki İnal da katılarak ziyaretçilerini ağırladı. Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu’ndan ( MYO) Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Zekeriya Matçiçek ve aynı bölümden Öğretim Üyesi İsmail Mert Özdemir, Karacasu Kültür Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, Özçelik Dericilik işletme sahibi Faruk Özçelik de katılarak ilçeyi en iyi şekilde dünyaya tanıtıyor. 

KARACASU TÜM ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR
Karacasu Belediyesi Koordinatörlüğünde kamu ve özel sektörden kurumların katılımıyla UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Afrodisias Antik Kenti’nin yanı sıra kentin doğal, kültürel ve yöresel zenginlikleri ile geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı fuarda derinin, demirin, hamurun, çamurun hayat bulduğu Karacasu tüm değerleriyle yoğun ilgi görüyor. Roma dönemini canlandıran kostümlü genç kızlar da ziyaretçilerini 2 bin yıl öncesine tarihi yolculuk yaptırıyor. 

karacasu-dunyanin-en-buyuk-turizm-fuarinda-147308-6a3a0825f4ae38329e2298626ddc3e54.jpgkaracasu-dunyanin-en-buyuk-turizm-fuarinda-147308-4091b3f8320f3653a1bf75f93df21a81.jpgkaracasu-dunyanin-en-buyuk-turizm-fuarinda-147308-aec78228ee4f7b038db369670ff0413b.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.