Karacasu uluslararası festivale hazır konuklarını bekliyor

Karacasu uluslararası festivale hazır konuklarını bekliyor
ABONE OL
Karacasu Kaymakamlığının belediye işbirliğinde, 15-19 Ekim tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenleyecek olduğu Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Erim Anma Programı, 1.Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali başlıyor.

GÜLAY ÖZTEKİN- Festivale bir iki gün kala tüm hazırlıklar tamamlandı.  Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal, festivalin yapılacağı Afrodisias Müzesinde incelemelerde bulunup son kontrolleri yaptı. 
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında festival komitesi toplanıp festival programı ile ilgili yapılacak olan çalışmalar son kez gözden geçirildi. Toplantıda, 15 Ekim Salı günü açılış töreni ile başlayacak olan festivalde görev alan kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının görev ve sorumluluk alanları ile ilgili çalışmaların provası yapıldı. Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ile birlikte festivalin yapılacak olduğu Afrodisias Müzesine giderek incelemelerde bulundu. Festivalin en iyi şekilde sorunsuz geçmesi için festival ile ilgili çalışmaların tamamlanırken, festivale sayılı günler kala hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. 

BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Öte yandan Karacasu Belediyesi de çevre temizliği ve düzenlemesi çalışmalarına ağırlık verdi.  Afrodisias Antik kentinin bulunduğu Geyre’de Dörtyol kavşağı ile Müze girişine kadar olan bölgedeki cadde otlardan temizlenip çevre temizliği ve düzenlemesi yapıldı. Festivale giden yollar  mıcırlandı. Ayrıca festival kapsamında Aralarında Ara Güler, İzzet Keribar, İbrahim Zman, Tahir Özgür gibi ünlü simaların da yer aldığı fotoğraf sergisinden oluşacak 300’e yakın fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak olan Karacasu’nun Yenice, Ataeymir, Alemler Mahallelerinde çevre temizliği yapıldı. Dışarıdan gelecek misafirlerin konaklayacağı belediye konuk evi ve kültür evi temizlenip tüm eksiklikler giderildi.

KONUKLARI DOPDOLU BİR PROGRAM BEKLİYOR
Karacasu 15 Ekim Salı günü sabahın ilk saatlerinde gelecek fotoğraf sanatçılarını ardından saat 10.00’da yapılacak açılış programı ile başlayacak festivali beklemeye koyuldu. 
Beş gün boyunca dopdolu bir program ile sürecek olan festival 19 Ekim Cumartesi akşamı Tolga Çandar konseri ile son bulacak. Bu yıl ilk kez yapılacak uluslararası festivali renkli görüntülere sahne olacak. Festival programında, Roma dönemini anlatan Gladyatör dövüşleri, yöresel giysi defilesi, Işıklı boyama ve yıldız pozlama gösterileri, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Kazakistan gelen Halk Dansları Toplulukları, Afrodisias Dans grubunun dans şovu Zeynep Dizdar ve Tolga Çandar konserleri ve daha nice etkinlik yer alıyor. Festival kapsamında Afrodisias'ın ortaya çıkması ve ve tanıtılmasında büyük önemi olan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in birinci ölüm yıl dönümü ve kazılara 30 yıl başkanlık yapan arkeolog  Prof. Dr. Kenan Erim'i Anma Programları da festival kapsamında bulunuyor. 
Kaymakam Ahmet Soley, "UNESCO Dünya kalıcı mirası listesine giren Afrodisias Antik Kentimizi dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı daha çok turisti ilçeye çekmek amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz kapsamında tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Konuklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyacağım" dedi. 

karacasu-uluslararasi-festivale-odaklandi-131187-8d81fea29bd9c4d28437aac4154c7def.jpgkaracasu-uluslararasi-festivale-odaklandi-131187-884fdafb1b8731c5e07fd74cb7511ca4.jpgkaracasu-uluslararasi-festivale-odaklandi-131187-12799551be77ecf29c2a5f44cbccb2f2.jpgkaracasu-uluslararasi-festivale-odaklandi-131187-e629b99f1274fe967000b69e2bc7bf22.jpg



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum