Karacasu Yolüstü Mahallesi mezarsız kaldı

Karacasu Yolüstü Mahallesi mezarsız kaldı
ABONE OL
Karacasu’nun 312 nüfuslu Yolüstü Mahallesindeki mezarlıkta boş yer kalmadığı, doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı öğrenildi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Yeni mezarlık açılmazsa vefat edenlerin nereye gömüleceği merak konusu olurken vatandaşları da ‘Ölürsem nereye gömüleceğim?’ telaşı sardı.  Mahalle Muhtarı Adem Onaca, soruna acilen çözüm bulunması için yetkililere seslendi. 

Karacasu'ya yaklaşık 25 kilometre mesafesi bulunan Yolüstü Mahallesindeki köy mezarlığı dolup taştı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan mezarlıkta sorun nedeniyle vatandaşları  "Ölürsem nereye gömüleceğim?" telaşı sardı. 

BİR TANE MEZAR YERİ KALMADI
İkinci dönem muhtar seçilen Adem Onaca, 1993 yılında Batman’da görev yaptığı sırada şehit olan polis memuru Ahmet Işlakça’nın da şehitliğinin bulunduğu 5 bin 300 metrekare alana sahip mezarlıkta hiç boş yer kalmadığını söyledi. Ölülerin defnedileceği bir tane bile boş mezar olmadığından konuya acilen çözüm bulunmasını isteyen Muhtar Onaca, mezarlığın yanındaki 3 bin 750 metrekare tapulu şahıs arazisinin kamulaştırılarak mezarlık olarak açılmasını istediklerini ancak arazi sahibinin yeri vermemek için zeytin fidanı dikmeye başladığını kaydetti. 

CENAZELER ORTADA KALACAK
Aralarında yarı şaka yarı ciddi espri konusu yapan mahalle sakinleri, “Cenazemiz ortada kalacak” diyerek birbirlerine takılmaya başladı. Mahalle sakinleri, “İşin şakası yok. Mezarlıksız köy mü olur? Ölülerimiz nereye gömülecek? Ciddi bir sorun. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu. 

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR
Muhtar Onaca, “Belediyenin acilen buna bir çözüm getirmesi gerekiyor. Yarın birisi ölse defnedeceğimiz yer yok. Mezarlık yanında Servet Çayan’a ait boş bir arazi var. Ancak o yeri vermemek için zeytin fidanı dikiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. Bu konuda Karacasu Belediyesinden Büyükşehir Belediyesinden yardım bekliyoruz” dedi. 

MEZARLIK YOLU PARKE DÖŞENSİN
Öte yandan mezarlığa giden bir kilometrelik yolun ve köy meydanının parke taşı döşenmesini istediklerini belirten Onaca, “Parke taşı için YİKOB’a dilekçe verdik. Henüz taş çıkmadı. Bu yolun da parke taşı döşenerek mahallemize yaraşır bir şekilde kabir ziyaretlerimizi yapabilmek istiyoruz. Yetkililerden hizmet bekliyoruz” diye konuştu.

karacasu-yolustu-mezarsiz-kaldi-123414-4fb7968c2eda2f312492643942a2e575.jpgkaracasu-yolustu-mezarsiz-kaldi-123414-e45d20ab4d8cdf3f7e0e75b005992a4f.jpgkaracasu-yolustu-mezarsiz-kaldi-123414-dd13ee3240eb8eb3cae08891414a6d7a.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum