Karacasu zeytinyağıyla ödül kazandı

Karacasu zeytinyağıyla ödül kazandı
ABONE OL
Karacasulu emekli öğretmen Hüseyin Kaba, bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından ilk kez düzenlenen zeytinyağı kalite yarışmasında 25 yarışmacı arasından 3. oldu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Karacasulu emekli öğretmen Hüseyin Kaba, bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından ilk kez düzenlenen zeytinyağı kalite yarışmasında 25 yarışmacı arasından 3. olup ilçeye bronz madalya ile döndü. Kaba, "Amacıma ulaştım. Karacasu zeytinyağının kalitesini kanıtladım" dedi.

Emekli olduktan sonra memleketi Karacasu’ya yerleşen 68 yaşındaki Hüseyin Kaba, emekli hemşire eşi Fahrinisa Kaba ile babasından miras kalan Dedeler Mahallesi’ndeki arazisinde zeytinciliğe başladı. Bu yıl 350 kilo zeytinyağı elde eden Kaba, eşiyle birlikte gittiği Nazilli’de yarışma olduğunu öğrendi. Yarışma için başvuruda bulunan Kaba, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından natürel sızma hafif ve güçlü kategorisinde ilk kez düzenlenen Zeytinyağı Tadım Yarışmasında 25 yarışmacı arasından güçlü kategorisinde 0,3 asit gelen zeytinyağı 3.'lük ödülüne layık görüldü.

BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK ŞİRKETLERE GİTTİ
Uluslararası Zeytin Konseyinden (International Olive Council/ IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası tadım paneli uzmanları tarafından 8 kişiden oluşan jüri heyetinin belirlediği yarışmada hafif kategorisinde Küp Yağ Anonim Şirketi, güçlü kategorisinde de Gıdatay Gıda ve Tarım Anonim Şirketi yağları birinci oldu. En kaliteli zeytinyağlarının belirlendiği yarışma sonucunda dereceye giren 6 firma ve üreticiye düzenlenen törenle sertifika ve madalyaları verildi.

GENÇLERE ÖRNEK OLSUN
Yarışmaya eşi sayesinde katıldığını söyleyen Kaba, “Yağıma güveniyordum. Yarışmaya katılıp dereceye girerek Karacasu’nun zeytinyağının ne kadar kaliteli olduğunu kanıtlamış olduk. Bireysel olarak ilk kez katıldığım bir yarışmada dereceye girmiş olmaktan büyük gurur ve onur duydum. Benim zeytin üreticilerine tavsiyem illaki Gemlik yetiştirmeyi düşünmesin. Diğer nesil zeytinlere de sahip çıksınlar. Her meyvenin ayrı bir tadı aroması var. Mevlam yaratmış bizlerin de saygı göstermesi gerekiyor diye düşünüyorum. ‘İyilik et denize at. Balık bilmezse haluk bilir’ demişler. Eninde sonunda ödül olarak karşınıza çıkacak size geri dönecektir. Amacıma ulaştım. Bundan sonrasını gençler yapsın. Sorarlarsa yardımcı olurum. Gençlere örnek olsun. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır“ dedi.

emekli-ogretmen-karacasu-zeytinyagiyla-odul-kazandi-147079-5a3e90b4f0b7f4cc3c43583918b32443.jpgemekli-ogretmen-karacasu-zeytinyagiyla-odul-kazandi-147079-a57b4086424487c7e0b02776545be86e.jpgemekli-ogretmen-karacasu-zeytinyagiyla-odul-kazandi-147079-f40129e7a053392301bdc387ea5ffbce.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.