Karacasu'da 2 vaka daha iyileşti 

Karacasu'da 2 vaka daha iyileşti 
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, ilçede koronavirüse yakalanmış üç kişinin daha iyileştiğini ifade ederken, üç kişinin de testinin pozitif çıkması sonrası vaka sayısının 12’yükseldiğini dile getirdi.

AYŞE AKTAŞ - Soley, pandemi konusunda ilçede kırılma noktası yaşandığının da altını çizerek vatandaşları uyardı. 
Karacasu’da koronavirüse karşı verdiği mücadele ile dikkat çeken Kaymakam Ahmet Soley, pandemiyle ilgili son bilgileri paylaştı. Akşam saatlerinde alınan son sonuçları açıklayan Soley, Esençay Mahallesi’nde 1, Yolaltı Mahallesi’nde ise 2 olmak üzere toplam 3 hastanın iyileştiğini belirtti. İyileşenlerin yanı sıra pozitif çıkan vakalar da olduğunu dile getiren Soley, Cabi ve Esençay mahallerinde 2 ve Küçükdağ Mahallesi’nde 1 kişinin testinin pozitif çıktığını kaydetti. 3 kişinin da pozitif çıkması sonrası ilçede vaka sayısının 12’ye yükseldiğini söyleyen Soley, bugüne kadarki vaka rakamının ise 37’ye ulaştığını açıkladı. Testi pozitif olan vatandaşların 4’ünün hastanede 8’inin ise evinde tedavilerinin devam ettiği de verilen bilgiler arasında yer aldı. 

“KIRILMA NOKTASI YAŞIYORUZ”
Günün temaslı sayısının 29, temaslı yakını sayısının ise 23 olduğunu belirten Soley, 23 konutun da izole altında olduğunu söyledi. Filyasyon ve vakalarla ilgili ise Soley,  “Küçükdağlı Mahallemizdeki vakamızın filyasyon çalışmaları sürmektedir. Aktif vaka sayımız ve özellikle de temaslıdan vakaya dönüşme maalesef hızla artmaktadır. İlçemizde kritik bir kırılma noktası yaşanmakta olup, bu hızlı artış kontrol edilmezse kısa sürede ilçe geneline yayılıp, istenmeyen sonuçlar da yaşanabilecektir" ifadelerini kullandı. 

“İLÇEMİZİ BİR KEZ DAHA VİRÜSTEN KURTARACAĞIZ”
Maskesiz olarak dışarı çıkmayıp, maskenin doğru olarak kullanılması gerektiğini belirten Soley, sosyal mesafe ve el hijyeni konusuna da dikkat edilmesi konusunda uyardı.  İşyeri ve işletmelerde belirlenen tedbirleri eksiksiz alıp, kurallara uyulmasını gereğinin altını çizen Soley, "Gerekli tedbirleri almayanları, kurallara uymayanları uyarıp, gerekirse güvenlik güçlerine bildirelim. Salgını kontrol altına alabilmemiz, ancak sizlerin desteğiyle, sizlerin gerekli tedbirleri alıp, kurallara uymanızla mümkündür. İnanıyorum ki; el birliği ile salgının yayılmasını en kısa sürede kontrol altına alıp, ilçemizi bir kez daha virüsten kurtaracağız" dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.