Karacasu'da 84 haneye antikor testi başladı

Karacasu'da 84 haneye antikor testi başladı
ABONE OL
Türkiye’nin koronavirüs hastalığına karşı bağışıklığını tespit etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan antikor tarama testi için Karacasu’da da 15 Haziran itibariyle hane ziyaretleri başladı. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’da rast gele kapısı çalınacak 84 haneye ziyaret edilecek. 
Sağlık Bakanlığının koronavirüs (kovid-19) hastalığı Seroprevalans Araştırması" için,15 Haziran’da yurt genelinde başlattığı eş zamanlı çalışma kapsamında Karacasu İlçe Sağlık Müdürlüğü filyaskon ekipleri tarafından Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rastgele belirlediği 38 mahalleden 84 haneye ziyaret yapılmaya başlandı. İlçe Sağlık Müdürü doktor Hakan Soy'un başı çektiği biri ebe iki sağlık çalışanı ile bir şoförden oluşan ekiple çalışma yürütülüyor. Bir gün önceden tespit edilen adreslere giderek antikor testi uygulayan filyaskon ekibi, yoğun bir mesai harcayarak kısa sürede çalışmaları tamamlamak için kolları sıvadı. Tüm mahallelerde her haneden rastgele bir kişiye antikor ve PCR testi uygulanacağı bildirildi. 

VATANDAŞLARDAN ANTİKOR TESTİNE YARDIMCI OLMALARI İSTENDİ
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında TÜİK tarafından belirlenmiş adreslerde Sağlık Filyaskon ekiplerince 'Toplum tarama çalışması' ilçemizde başladı. Sağlıklı geleceğimiz için tüm mahalle muhtarlarımız, cami görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın filyaskon ekibine yardımcı olmalarını rica ediyorum. Tüm halkımıza önemle duyurulu” ifadelerini kullandı. 

REDDETME DURUMUNDA YEDEK HANELER ZİYARET EDİLECEK
Araştırma sayesinde ülke ve il düzeyinde hastalık prevalansı (görülme sıklığı), geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyi saptanacak. 15 Haziran itibariyle 81 ilin tamamında örnek toplanma aşaması başlatılmış olup taramalarda vatandaşlardan antikor testi için kan, PCR testi içinse sürüntü örneği alınacak ve her iki örnek birlikte değerlendirilerek bireylerin Kovid-19 geçirip geçirmediği tespit edilecek. Tüm yaş gruplarını kapsayan araştırma kapsamında her hane için numune vermeyi reddetme durumunda ikişer tane ikame hane de belirlendiği bildirildi. Buna göre ülke genelinde 300 bin Karacasu’da ise 170 civarı yedek hane belirlendiği öğrenildi. 

karacasuda-84-haneye-antikor-testi-basladi-165361-1818c563e0149e1cd27d92abca979aa7.jpgkaracasuda-84-haneye-antikor-testi-basladi-165361-ecb7ca53666c8e8ac2797d314f50f420.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.