Karacasu'da alınan meclis kararına itiraz

Karacasu'da alınan meclis kararına itiraz
ABONE OL
Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Karacasu Şube Başkanı İsa Çetin, Karacasu meclisinde oy birliğiyle meclisten geçen İstiklal Caddesi'nin adının Alparslan Türkeş olarak değiştirilmesi kararına itiraz etti. 

GÜLAY ÖZTEKİN- Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Karacasu Şube Başkanı İsa Çetin, Belediye Meclisi'nin Eylül ayındaki meclis toplantısında İYİ Partili Nail Kurt ve CHP’li meclis üyelerinin ortaklaşa verdiği yazılı önerge doğrultusunda oy birliğiyle meclisten geçen İstiklal Caddesi'nin adının Alparslan Türkeş olarak değiştirilmesi kararına itiraz etti. 

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talep üzerine kararın belediye meclisinde yeniden görüşülmesi için belediyeye dilekçe veren Çetin, “Cumhuriyet hafızamızı silmek istiyorlar. Bu aklı veren üst akıl kim?” diye sorarak karara tepki gösterdi. 

Karacasu Belediye Meclisi'nin Eylül ayında yapılan toplantısında İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt, CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, İbrahim Kayahan, Muammer Yıldız, Nuri Öncü’nün imzasını taşıyan yazılı önerge ile üniversite yolu olarak bilinen İstiklal Caddesi'nin adının MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş olarak değiştirilmesi yolunda teklif verdi. Muhalefetin teklifi, MHP ve AK Partili iktidar kanadı olan meclis üyelerinin de desteğiyle oy birliğiyle kabul edildi. 

ADD EŞGÜDÜM TOPLANTISINDA DA GÖRÜŞÜLDÜ
Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmek üzere Karacasu Belediyesi'nde gündeme alınan karar bazı kesimlerin tepkisine yol açtı. Yerel basında çıkan haberlerin ardından ADD Genel başkanlığına kadar intikal eden konu yine geçtiğimiz hafta Kuşadası-Davutlar’da yapılan ADD eşgüdüm toplantısında tartışmaya açıldı. 
Öte yandan vatandaşların da yoğun tepkisini çeken isim değişikliği konusu üzerine ADD Karacasu Şube Başkanı İsa Çetin Karacasu Belediye Başkanlığına yazılı bir dilekçe vererek kararın belediye meclisinde yeniden görüşülmesini talep etti. 

VATANDAŞLARDAN ÇOK ŞİKAYET GELDİ
İstiklal caddesinin adının değiştirilmesi yönünde alınan meclis kararı nedeniyle siyasi kurumlara gidemeyen çok sayıda vatandaşın kendilerine gelerek şikayetlerini bildirdiğini belirten Çetin, şehirler temalandırılırken devlet büyüklerinin isimlerinin verilebileceğini ancak bu milletin istikbale giden yolda istiklalinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Çetin, "Politikacı askerliğinden kuşku duymadığımız birinin adının verilmesi doğal elbette. Biz buna karşı değiliz. Ama Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte istikbale giden yolda mihenk taşı olan İstiklal Caddesi'nin değiştirilip Alparslan Türkeş’in adının verilmesi uygun değil. Siyaset kurumuna gidemeyip bize gelen vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Belediye Başkanlığı'na dilekçe verdik” dedi.

BU CUMHURİYET HAFIZAMIZI YOK ETMEKTİR
Verilen teklifin neye dayandırılarak hangi maksatla verildiğini bilmediğini ifade eden Çetin, “Önergeyi veren arkadaşlar eksik veya yanlış bilgilerle hesap etmeden girmişler toplantıya. A Partisi, B Partisi olabilir. İnsanlar birbirlerini zora sokmak veya bir şeyler yapmış olmak için bu olmamalı. Alparsan Türkeş’in adının verileceği o kadar çok yer var ki. Henüz isim verilmemiş yeni açılmış o kadar çok park, cadde, sokak var ki. Eski isimleri değiştirmek aslında Cumhuriyet hafızasını yok etmektir” diyerek yakın dönemde ismi değişen Merkez Ortaokulu'nu örnek gösterdi. 

KENDİ YAPTIKLARI YERLERE İSİM VERSİNLER
Asırlık tarihi Merkez Ortaokulu'nun adının da Karacasu Şehitleri olarak değiştirildiğini hatırlatan Çetin, “Okulun adını değiştirirken Merkez Karacasu Şehitleri Ortaokulu verebilirlerdi. Benim babam orada okudu ve şimdi çok üzülüyor. Merkez Okulu'nun adı söylenmeyince 'Benim hafızamı silmeye çalışıyorlar. Beni yok etmeye çalışıyor' diye söyleniyor. Ve pek çok Karacasulu bunu söylüyor. İllaki isim vermek istiyorlarsa mevcut vatandaşların yaptığı ya da yurttaşların gönüllü arsa bağışladıkları yerlere değil bir okul, bir köprü yapsınlar ve oraya istedikleri ismi versinler. Ama yapılmış yere isim değişikliği bence hazıra konma ya da bir başkalarını rencide rezil etme gibi bir düşünceden kaynaklanır” diye konuştu.

İSTİKLALDEN VAZGEÇMEK İSTİKBALDEN VAZGEÇMEKTİR
Çetin, isim değişikliğini önerenlerin de kabul edenlerin de suçlu olduğunu kaydederek, “Suçlular ve kendi tarihlerini  bilmiyorlar. İYİ Partili öneriyor, CHP’li ona destek veriyor, MHP’li ve AK Partili kabul ediyor. Yapılmak istenen ne? Asıl merak edilen bu aklı veren üst akıl kim? Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. Kim istiklalinden vazgeçer ki? istiklalden vazgeçmek istikbalinden de vazgeçmektir. Kimim haddine?” diyerek sert bir dille eleştirdi.

add-baskani-cetin-sokak-adi-degisikligine-itiraz-etti-133218-0b310a28c7598ba00ed4b516d4446b72.jpgadd-baskani-cetin-sokak-adi-degisikligine-itiraz-etti-133218-bd9f021feaffb529f8e450c2ded963f5.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum