Karacasu'da canlı hayvan pazarı yeni yerinde hizmete girdi

Karacasu'da canlı hayvan pazarı yeni yerinde hizmete girdi
ABONE OL
Karacasu Belediyesi tarafından yaklaşık 7 yıl önce hizmete giren Tavas caddesi üzerindeki canlı hayvan pazarı yeni yerine taşındı. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Belediye Başkanı Zeki İnal, Kurban Bayramı öncesi hizmete giren yeni hayvan pazarında incelemelerde bulundu. 
Tavas Caddesi üzerindeki canlı hayvan pazarı ihtiyaca cevap veremediği ve ana yol üzerinde olması nedeniyle Cuma Mahallesindeki belediye şantiyesinin yanındaki 3 bin 500 metrekarelik alana taşındı. Kapasitesini iki katına çıkararak daha modern ve büyük bir hayvan pazarını ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Zeki İnal, hayvan pazarına giderek incelemelerde bulundu. Başkan İnal, Kurban Bayramı öncesi canlı küçükbaş hayvanlarını görücüye çıkaran hayvan sahipleri ve kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlarla görüştü. 

HAYVAN PAZARI YOLCULARI ÇEK ÇEKLE TAŞINDI
Belediye personeli tarafından hayvan pazarına gelenlere ateş ölçümü ve dezenfektan sıkılarak pandemi tedbirleri uygulandı. İlçe  merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafesi olan hayvan pazarına Afrodisias Antik kentindeki turistleri taşıyan çekçek adını verdiği üzeri kapalı traktör kasasıyla vatandaşlara özel servis hizmeti de vererek ulaşım sorununu da çözmüş oldu.  
Kurban alım satımı yapan vatandaşlar, yeni hayvan pazarının daha geniş bir alanda olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken kimileri de daha uzak bir alana taşınmış olmasından dolayı serzenişte bulundu. 

TRAFİK VE PARK SORUNUNU ORTADAN KALDIRDI
Eski hayvan pazarının ilçe merkezine daha yakın ve cadde üzerinde olması nedeniyle trafik ve park sorunu yaşandığı gibi kazalara da davetiye çıkardığına dikkat çeken Başkan İnal, “Canlı hayvan pazarını taşımakla trafik ve park sorunu ortadan kaldırmış olduk. Kurban bayramı yaklaşması nedeniyle hizmete açtık. Daha önce 43 olan kotayı 82 yaparak kapasiteyi iki atına çıkardık. 10 ve 16’şar metrekareden oluşan kotraların yanı sıra tuvaletini yaptık. Henüz çay ocakları, seyyar satıcılar, otopark düzenlemesi yapılacak. Bu bir takım eksikliklerimizi de önümüzdeki haftaya kadar tamamlayıp bayram önü daha geniş ve modern bir alanda hizmet vermeye başlayacağız” dedi. 

Hayvan pazarının ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan İnal, yeni hayvan pazarının gerek çiftçilere, üreticilere, gerek bu işle uğraşan esnaflara ve gerekse vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. 

karacasuda-canli-hayvan-pazari-yeni-yerinde-hizmete-girdi-168178-8b85d71da7be14aead26211c0ebae675.jpgkaracasuda-canli-hayvan-pazari-yeni-yerinde-hizmete-girdi-168178-8eb96d4555a2b6ee9a7526a2b43f619d.jpgkaracasuda-canli-hayvan-pazari-yeni-yerinde-hizmete-girdi-168178-bfe8d3c4eab9196212d74215c1760d73.jpgkaracasuda-canli-hayvan-pazari-yeni-yerinde-hizmete-girdi-168178-d20ab30d6dca4aa7cb7a7b875d0d69cf.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.