Karacasu'da Cumhuriyet  Bayramı coşkuyla kutlandı

Karacasu'da Cumhuriyet  Bayramı coşkuyla kutlandı
ABONE OL
Karacasu’da cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı töreninde öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

GÜLAY ÖZTEKİN- İlçe stadında yapılan törene, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal,  Cumhuriyet Başsavcısı Eyyup Akbulut, Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldı. 

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Kaymakamı Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal’ın, halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kaymakam Ahmet Soley’in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler yine günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleri Harun Kocabıyık yönetiminde hazırladıkları zeybek gösterileri, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Anadolu’ adlı oratoryo gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Gösteriler, protokol ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Törende resim, şiir, kompozisyon, atletizm ve futsal dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Tören, bando takımı eşliğinde resmigeçit töreni ile son buldu.

OKUDUĞU ŞİİR İLE BAYRAMA RUH KATTI
Törende, şiirlerini okuyan öğrenciler arasında her bayramda olduğu gibi bu bayramda da seyirciye duygu seli yaşatan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Eren Sarıdayı’nın güzel sesi ve yorumuyla okuduğu Cumhuriyetin 50. Yıl Marşı ile her zamanki gibi büyük alkış aldı. Atlı efe, Atatürk posteri ve Türk bayrağı eşliğinde bir tarafta ellerinde bayraklarla Atatürk portreli tişörtlerle gösteri yapan öğrencilerin zeybek oyunları da bayrama büyük coşku ve heyecan kattı. 

BAYRAMDAN İLGİNÇ KARELER
Törende, Mal Müdürü Zekayi Amaç’ın kırmızı arabasının üzerine Türk bayrağı dikerek gelmesi, ADD Karacasu Şube başkanı İsa Çetin’in Atatürk kravatı ve polis memuru Uğur Karakaş’ın 5 yaşındaki küçük oğlu Mihraç Emin Karakaş’ın da babası gibi polis üniforması giymesi günün dikkat çeken anları oldu.

karacasuda-cumhuriyet-bayrami-coskuyla-kutlandi-133672-9a2dff314185f6a5c0812cfc55cb6636.jpgkaracasuda-cumhuriyet-bayrami-coskuyla-kutlandi-133672-38e4ec66520594aeb318371c9ff4a906.jpgkaracasuda-cumhuriyet-bayrami-coskuyla-kutlandi-133672-65e713ffc96c13f2cc4d8b1c08e223e9.jpgkaracasuda-cumhuriyet-bayrami-coskuyla-kutlandi-133672-b36d2d64a28e975cbf2327029c4a7eac.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.