Mutlak butlan karıyla genel başkanlık görevine yeniden getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönmesini kabul etmeyen çok sayıda partili, aynı kararla genel başkanlıktan alınan Özgür Özel’in CHP’den ayrılarak 91 milletvekiliyle kurduğu Yeni Parti çatısı altına dahil olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aydın'da da ilçe belediye başkanları ve ilçe örgütleri CHP’den ayıldıklarını birer birer bildiriyor.

Karacasu Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplu istifa töreni düzenlendi. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP’li belediye meclis üyelerinin tamamı, CHP Karacasu İlçe Başkanı Erdinç Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Yasin Özefe ve ilçe yönetim kurulu üyeleri istifa ettiklerini bildirerek Yeni Parti’ye katıldıklarını duyurdu. Açılan standa gelen çok sayıda partili, e-Devlet sistemi üzerinden CHP üyeliğinden istifa ederek Yeni Parti'ye katılırken ayrıca daha önce hiçbir siyasi partiye üye olmamış vatandaşların da üyelik kaydı yaptırdığı görüldü.
“Henüz Herhangi Bir Katılım Söz Konusu Değil”
Süreci değerlendiren Başkan Büyükyapıcı, “Ortam öyle gelişti. Artık yeni bir mücadelenin içine girilmesi gerekiyor. Toplu alınan kararlar doğrultusunda bugün görevimizi yaptık ve CHP’den ayrıldık. Henüz herhangi bir partiye katılım söz konusu değil. Bugün sadece istifalar vardı. Benim bildiğim kadarıyla şu an kayıt işlemleri de yapılamıyor. Şimdilik ekleyeceğim başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Milletin İradesinin Yürüyüşüdür”
Özgür Özel’in yolundan ilerlediklerini belirten Gümüş, “Bugün yalnızca bir siyasi açıklama yapmak için değil, ülkemizin geleceğine olan inancımızı paylaşmak için bir araya geldik. Türkiye'nin hukuk, demokrasi ve millet iradesi konusunda önemli bir sınavdan geçtiğine inanıyoruz. Bizler, halkın sandıkta ortaya koyduğu iradenin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde; adaleti, demokrasiyi ve millet iradesini esas alan yeni bir siyasal anlayışı hep birlikte inşa ediyoruz. Bu yürüyüş, kişilerin değil ilkelerin, makamların değil milletin iradesinin yürüyüşüdür” ifadelerine yer verdi.

“Bu Yolun Sonunda Türkiye Kazanacaktır”
İlçedeki vatandaşları Yeni Parti çatısı altına davet eden Gümüş, “Yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. Hukuk devletini güçlendirmeyi, ortak aklı ve toplumsal birlikteliği esas alan anlayışımızı YENİ PARTİ çatısı altında aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu sadece bir isim değişikliği değil; demokrasiye, hukuka ve millet iradesine sahip çıkanların ortak yürüyüşüdür. Karacasu'daki tüm hemşehrilerimizi bu yürüyüşe destek vermeye ve Yeni Parti çatısı altında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. İnanıyoruz ki değişim, vatandaşlarımızın desteğiyle mümkün olacaktır. Yaşanan hukuksuzlukları ve millet iradesine yönelik müdahaleleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçmişten ders alarak geleceği birlikte inşa edeceğiz. Yolumuz demokrasi, hukuk ve millet iradesi yoludur. Bu yolun sonunda kazanan yalnızca bir siyasi parti değil; Karacasu, Türkiye ve demokrasi olacaktır” dedi.





