Karacasu'da dışarıdan gelen esnafa kapılar kapatıldı

Karacasu'da dışarıdan gelen esnafa kapılar kapatıldı
ABONE OL
Karacasu Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında her hafta Pazartesi ve Cuma günü kurulan ilçe pazarını ilçe dışından gelen pazarcı esnafına kapattı. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu'da yerli esnaf dışında pazarda tezgah açtırılmayacağı bildirildi. 
Belediye Başkanı Zeki İnal, Türkiye’de hızla yayılmaya başlayan koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirlere bir yenisini ekledi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda pazar yerinde yeni düzenlemeye giderek geçtiğimiz Pazartesi günkü Karacasu pazarında 3 metre uygulamasını hayata geçiren Karacasu Belediyesi, yeni aldığı karar doğrultusunda Pazartesi ve Cuma günleri kurulan ilçe pazarlarında dışarıdan gelen esnafın tezgah açmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. 

PAZAR YERİ SIKI TAKİBE ALINDI
İçişleri Bakanlığı'nın pazar yerlerine getirdiği yeni düzenleme ile ilgili yayınladığı son genelgeye istinaden pazar yerini yabancı esnafa kapatan Belediye Başkanı Zeki İnal, Sosyal Medya hesabından da yaptığı paylaşımla pazar yeri giriş ve çıkışlarının kontrol edileceğini duyurdu. Başkan İnal, “Coronavirüs tedbirleri gereğince ilçemizde kurulan pazarımız Cuma ve Pazartesi günleri yerli esnafımız tarafından kurulacaktır. Pazaryeri giriş ve çıkışlarında kontroller sağlanacaktır. İlçemiz dışından gelen esnaflar yayınmayacaktır. Pazar esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza duyurulur” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.