Karacasu’da Dokumacılık Başladı

Karacasu’da Dokumacılık Başladı
ABONE OL
Karacasu’da son yıllarda yok olmaya yüz tutan ve daha önce bir çok ailenin geçim kaynağı olan dokumacılık Belediye Başkanı Zeki İnal’ın girişimleriyle hayat buldu.

Aydın’ın Karacasu İlçesinde Dokumacılık mesleği hayat buldu. Bir dönemin geçim kaynağı olan dokumacılık uzun yıllardır tükenmeye yüz tutmuştu. Karacasu İlçesi Ataköy, Işıklar, Yeniköy, Dikmen ve Dörtyol Mahallelerinde üretime başlandı. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal Dikmen Mahallesi’nde üreticiyi ziyaret etti.

Karacasu’da yıllarca birçok ailenin geçim kaynağı olan dokumacılık son yıllarda tükenmeye yüz tutmuştu. 1941 yılında kurulan Türkiye’nin ilk kooperatiflerinden birisi olan S.S. Karacasu Dokumacılar Küçük Sanat Kooperatifi kapanmış, meslek rağbet görmemeye başlamıştı. Ataköy Mahallesi’nde 60, Dörtyol Mahallesi’nde 7, Işıklar Mahallesi’nde 20, Yeniköy Mahallesi’nde 8 ve Dikmen Mahallesi’nde 4 dokuma tezgâhı ile üretime başlandı.

Belediye Başkanı Zeki İnal Dikmen Mahallesi’ndeki Dokumacıları ziyaret etti.
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, ilçedeki Dokumacılığı devam ettirmek amacıyla Dikmen Mahallesi’nde 4 tezgâh alan Süleyman Hepaydın’ı ziyaret etti. Başkan İnal’ın bilgi almak için ‘Günde ne kadar malzeme üretiyorsunuz?’ sorusu üzerine Üretici Süleyman Hepaydın, 1 Dokuma tezgâhı ile bir günde 130 metre ham bez ürettiklerini, dokuma tezgahının kazancının güzel olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini dile getirdi.  Konuyla ilgili olarak konuşan Başkan İnal, ‘’İlçemiz üreten bir ilçe ve birçok iş dalında üretim yapıyoruz. Seramikçilik, Dericilik, Demircilik ve Tarım hali hazırda üretime devam eden sahalarımız. Bunların yanında bir dönem geçimini Dokumacılıkla sağlayan ilçemizde bu mesleğin geri kazanılması adına yapılan bu çalışmalar çok güzel. İlçemizin üretim zenginliği böylelikle artmış oluyor. Dokumacılık da İlçemizin ekonomisinde önemli bir yere sahip olacaktır.’’ifadelerini kullandı.

2bf48a10-2c52-4c25-a738-097cd386585f.jpg8c639f7e-76ae-4fce-be22-e7921dac2375.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.