Karacasu’da ekinezya ve ayçiçeği yetiştirilecek

Karacasu’da ekinezya ve ayçiçeği yetiştirilecek
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley,  ayçiçeği ve ekinezya üreticiliği projesi kapsamında ilçede 5 dekarda ekinezya, 500 dekarda ayçiçeği yetiştirileceğini söyledi.

AYŞE AKTAŞ - Karacasu’da tarım ürünleri çeşitliliğini arttırmak amacıyla Ayçiçeği ve Ekinezya Üreticiliği projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında üretim yapılacak alanlar ve ürünleri açıklayan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Yazır Mahallesinde ekinezya yetiştiriciliği için 13 bin 800 lira, Geyre ve Ataköy Mahallelerinde ayçiçeği yetiştiriciliği için ise 70 bin 500 liralık yatırım yapılacağını söyledi. Yerli ve milli ürünlerin önemine de vurgu yapan Soley, hedeflerinin çiftçilere alternatif ürün yetiştirmeleri için katkı sunmak olduğunu aktardı. 

KARACASU’DA ALTERNATİF ÜRÜN YETİŞTİRİLECEK
Tütün yetiştiriciliği yapan çiftçilerin üretim faaliyetlerinin yüksek olmasından dolayı daha düşük ve birim kazancı daha yüksek olan alternatif ürünlere ihtiyaç duyması ve kaynak oluşturmak için ayçiçeği ekimi projesini hazırladıklarını açıklayan Soley,”2020 yılı içerisinde yaşanan Kovid-19 pandemisi döneminde artan gıda talebine yönelik ihtiyaçlara kaynak oluşturmak amacıyla ayçiçeğinin ekim nöbetine sokularak; buğday, arpa, fiğ, yem şalgamı gibi kışlık ürünlerin hasadından boş kalan arazilerin ayçiçeği ile münavebeye sokularak toprak yorgunluğunun önlenmesi ve verimliliğin sürdürülmesi için ‘Ayçiçeği Yetiştiriciliği Projesi’ hazırlanmış olup, ilçemiz Geyre ve Ataköy Mahallelerinde yaklaşık 500 dekar alanda uygulamaya başlandı. Proje yatırım tutarı 70 bin 500 liradır. Bu çalışmalar Sayın Valimizin talimatı ve bizleri yönlendirmesi ile gerçekleşmiş olup ilçemizin kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı Karacasu halkı olarak Valimiz Hüseyin Aksoy’a şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.