Karacasu'da engelliler sponsor arıyor

Karacasu'da engelliler sponsor arıyor
ABONE OL
Karacasu’da yaptıkları el sanatlarıyla farkındalık yaratmaya devam eden Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, çini sanatını geliştirerek daha ileriye taşımak ve derneğe gelir sağlamak amacıyla hayırseverlere seslendi.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Sponsor desteği beklediklerini söyleyen Dilmen, “Hayırseverlerin destekleri ile kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz” dedi.  

Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde önceki yıl galoş üretimine başlayan Karacasu Engelliler Derneği, geçen yıl takı tasarım kursuna başladı. Bu yılda dalında uzman hocaların eğitmenliğinde çini işleme sanatı ve takı tasarım kurslarına devam eden engelliler, yaptıkları el sanatları ile harikalar yaratıp istediklerinde neler başarabileceklerini gözler önüne serdi.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAK İSTİYORLAR
Daha önce hayırseverlerden engelli bireyler için tekerlekli sandalye talebinde bulunan engelliler, artık tekerlekli sandalye yerine kendi ayaklarının üzerinde durabilmek ve derneğe katkı sağlamak amacıyla üretime yöneldi. Çeşitli kurslara katılarak kendilerini geliştiren engelliler, kendilerine sponsor olacak hayırsever desteği bekliyor. 

ELEKTRİKLİ FIRIN İSTİYORLAR
Karacasu’da takı tasarım ve çini seramik kursunda yaptıkları el sanatları ile farkındalık yaratmaya devam eden Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, kendi ayakları üzerinde durabilmek için kamara tipi elektrikli bir fırına ihtiyaç duyduklarını belirtip hayırseverlerin desteğini istedi. 

“DERNEĞE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”
ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Kadir Ertürk’ten aldığı kurs sonunda çini sanatıyla işlediği seramik tabaklarla çini ustalarına taş çıkaran Dilmen, “Seramik tabak üzerine işlediğimiz çinileri şimdilik MYO’daki fırında pişiriyoruz. Ancak ileriye dönük bizim ihtiyacımızı görecek bin 300 derece ısıya çıkabilen kamara tipi elektrikli bir fırına ihtiyaç duyuyoruz. Derneğe ait bir fırınımız olursa daha çok çini işleyip fırınlayarak satışa sunacak, böylece hem kendi ekonomimize hem de derneğe önemli miktarda katkı sağlamış olacağız” dedi. 

“KİMSEYE YÜK OLMAK İSTEMİYORUZ”
Dilmen, “Valiliğimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızdan sponsor olmalarını istiyoruz. Biz tüm engelleri aşarak kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz. Tekerlekli sandalye istemiyoruz. Bize fırın alındığında yaptıklarımız satıp para kazanacağız. Böylece kimseye yük olmayacağız. Fırının bize maliyeti yaklaşık 25 ile 40 bin lira arasında olduğunu öğrendik. Ayrıca takı tasarım için malzeme desteğine ihtiyacımız var. Burada balık yemek değil balık tutmayı öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.  

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORLAR
Alanında uzman eğitmen Neşe Alkın Ayan’dan takı tasarım kursu aldıklarını kaydeden Dilmen, amaçlarının para kazanmaktan çok engelli bireyleri bir çatı altında toplayıp el sanatlarına yönlendirerek kendilerine olan özgüvenlerini artırmak ve istihdama katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Dilmen, “Çok değerli hocalarımızla çalışıyoruz. Gönüllü çalışan arkadaşlarımız da var. Burada engellileri bir çatı altına toplamak sosyal bir güvence sağlamak adına güzel işler yapılıyor. Engelliler olarak dayanışmanın en güzel örneğini veriyoruz. Daha çok engellilerin ve derneğimizin kalkınması için çalışıyoruz” diyerek hayırseverlerin derneğe yapacakları katkılarla engelli bireylerin engellerinin ortadan kaldırılmış olacağını sözlerine ekledi.


karacasuda-engelliler-kendilerine-sponsor-ariyor-110224-55aa682a4b8b863f4a0a73f4e6050337.jpgkaracasuda-engelliler-kendilerine-sponsor-ariyor-110224-4048a2bd5f1f8c6374f64516c486a59e.jpgkaracasuda-engelliler-kendilerine-sponsor-ariyor-110224-e1eeb3f075785eec54f6f4fba3cf2326.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum