Karacasu'da hibe destekleri meyvesini verdi

Karacasu'da hibe destekleri meyvesini verdi
ABONE OL
Karacasu Kaymakamlığının engelli ve hükümlüleri topluma kazandırma projesi kapsamında kendi işini kurabilmeleri için 6 ay önce başlatılan İŞKUR’dan 50 bin liraya kadar hibe destekli proje ilk meyvesini verdi.

GÜLAY ÖZTEKİN - Projeden yaralanmak için başvuruda bulunanlardan biri eski hükümlü 3’ü kadın olmak üzere 12 kişi yararlandı. Karacasu Kaymakamlığı toplantı salonunda İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve Nazilli İŞKUR Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ve Kaymakam Ahmet Soley, projesi kabul edilen engelli ve eski hükümlü arasında protokol sözleşmesi yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) açtığı çağrıya Karacasu’dan kendi işini kurmak isteyen en az yüzde 40 engelli raporu bulunan engelli ve eski hükümlü olmak üzere yaklaşık 40 kişi başvuru yapmıştı. İlk girişimcilik kursuna katılıp sertifikalarını aldıktan sonra hazırlanan 16 projeden 12’si kabul oldu. Proje kapsamında biri internet kafe, 3’ü büyükbaş hayvancılık, 8’i küçükbaş hayvancılık olmak üzere projesi kabul edilip 50 bin TL hibe desteğini almaya hak kazanan 12 kişi, Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Ahmet Soley, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ve Nazilli İŞKUR Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik'in katıldığı törenle sözleşmeye imza attı.

6 ARALIK’TA KUŞADASI’DAN SEMBOLİK ÇEK ALACAKLAR

Hibe desteğini almaya hak kazanan hükümlü ve engellilere hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Ahmet Soley, “Projenin gerçekleşeceğine kime inanmıyordu ama başardık” diyerek başladığı konuşmasında, “Baştan 30 engelli ve eski hükümlümüze kendi işini kurmasına yardımcı olacağız demiştik. Biz 16 proje sunduk İŞKUR’a ve bunlardan 12’si onaylanarak bugün sözleşmesini yapıp önümüzdeki günlerde hayvanlar alınıp teslim edilecek. 6 Aralık günü Kuşadası’nda sizlere sembolik bir çek teslim töreni yapılacak. Bakanımızı da davet ettik. Programı uyarsa onunda katılmasını bekliyoruz” dedi. Onaylanmayan 4 projenin eksiklerini tamamlayıp önümüzdeki dönem tekrar sunacaklarını kaydeden kaymakam Soley, önümüzdeki günlerde yeniden girişimcilik kursu açmaya hazırlandıklarını müjdeledi.

2019’DA İLÇEYE 2 MİLYON TL GİRMİŞ OLACAK

Kaymakam Soley, “Bu dönem de Aralık ayı içinde 50 projeyle daha başvuruda bulunacağız. Ben öncelikle bizlere güvendiğiniz için şahsınıza ve bu projemize destek olan başta Sayın valim olmak üzere İŞKUR İl Müdürümüz rahmi terzi ve Nazilli İŞKUR müdürümüze teşekkür ediyorum. Onların destekleri ile faaliyetlerimiz devam edecek. Benim hedefim bir milyon TL ilçemize sokmaktı. Şu anda 600 bin TL içeri girdi. Bir milyon koyduğumuz hedef 2019’da 2 milyon olarak gerçekleşmiş olacak. Sevinçliyim, mutluyum sözümüzü boşa çıkarmadık. Başarılar diliyorum işinizi daha iyi yerlere götürmenizi temenni ediyorum” dedi.

12 IŞIK YAKTIK

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de projenin asıl mimarı olan Kaymakam Soley’i ve projeye sahip çıkan beraberindeki kurum müdürlerini teşekkür etti. Terzi, “Gerçekten de hiçbir ilçede görülmediği gibi sizlere ve bizim projemize sahip çıktı. Bütün işi burada kendisi ve müdürleri ile birlikte yaptılar. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. 12 kardeşimiz kendi işini kuracak, 12 ışık yakacağız. Tabi ki dileğimiz bu aldığınız hayvanları layıkıyla çoğaltmanız. Bunun örnekleri var. Devletimiz bu imkanları sağlıyor helal hoş olsun. Bu ülkede devletten bir şeyler istiyoruz ama bizde devlet için neler yapıyoruz ona bakacaksınız. Hiçbir kötü düşünceye kapılmadan bunları çoğalmanın örnekleri var. Diyeceksiniz ki 10 koyun 60 koyun ne olur ama çok şey olur. Çoğaldığı zaman Karacasu’da 12 kişi, Aydın ve Türkiye’ye çarpın. Küçük de olsa devletimize üretim anlamında hizmet edeceğiz. Bu paralar bizim vergilerimizle işçilerin ödediği vergilerle fondan geliyor. Bu paraya helal getirmeden layıkıyla çalıştırmamız artırmamız lazım. Ben bu devletten bu hibeyi aldım benim oldu bunda bir alım terim yok böyle bir düşünceye asla kapılmayın” diye konuştu.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR

Hiçbir ilçede bu birlikteliğin olmadığını Karacasu’nun ülke ortalaması üzerinde başvuruda bulunduğunu kaydeden Terzi sözlerine şöyle devan etti; “Devletin özellikle engellilerine destek oluyor ama sizin de üretmeniz sosyal hayata katılmanız önemli. Önce devletten bir maaş alıyordunuz. Şimdi kendi işinizi kuracaksınız hem devletin hem kendi hem de Karacasu ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Çok şükür devletimiz çok zengin. Öyle piyasada kriz var tellallığı yapanlara da inanmayın. Ne kadar etrafınızda proje yapmak isteyen engelli hükümlü varsa onları da davet ediyoruz. Allah bol kazanç versin. 6 Aralık’ta Sayın bakanımızı da davet ettik. Kuşadası hizmet merkezimizi de açıyoruz. Tekrar hayırlı olsun diyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.