Karacasu'da kadınlar spor yaparak zinde kalıyorlar

Karacasu'da kadınlar spor yaparak zinde kalıyorlar
ABONE OL
Karacasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kapalı spor salonundaki fitnes salonuna, erkekler kadar kadınlar da yoğun ilgi gösteriyor. 

GÜLAY ÖZTEKİN- Haftanın yedi günü hizmet veren fitnes salonunda 3 gün kadınlara hizmet veriliyor. Yaz ayları yaklaşırken tatil planı yapan kadınlar, yaza formda girmek için şimdiden düzenli spor yaparak fazla kilolarından kurtulmak için ter döküyor. Beden Eğitimi öğretmeni Dilek Kaya’nın eğitmenliğinde Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 16.00 ile 20.00 saatleri arasında kadınlar modern fitnes aletleri ile sağlıklı spor yapıp vücut geliştirme ve fitnes çalışarak zinde ve formda kalıyor. 

Ekim ayından itibaren sürekli gelerek devamlılık gösteren kadınlar, sporu yaşam biçimi haline getirdi. Aralarında birkaç yıldır gelenlerin de olduğunu söyleyen spor hocası Dilek Kaya, “Isınma hareketleri ile başlıyor daha sonra kimsenin hakkını yememek için 15 dakika alet çalıştırıyor sonra da minder ile devam ediyoruz. Daha çok kasları güçlendirmeye yönelik çalıştırıyorum. Ergenlik dönemini geçirmiş 15 yaş üzeri de var 60 yaşında gelen teyzemiz de var. Her yaştan insan geliyor. Haftanın 3 günü yetmiyor aslında talep çok fazla. 15’er kişilik gruplarla çalışıyoruz. Düzenli gelip kilo verenler var. Sadece ben kilo vermek istemiyorum ama sıkılaşmak için sağlıklı yaşam için geliyorum diyenler var. Spor yaparak sağlıklı ve zinde kalıp hem de stres atıyorlar” dedi. 

KADINLARDAN YOĞUN TALEP VAR
Kursların yaz kış devam ettiğini kaydeden Kaya, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ara verilmiş. Ama bu sene Ramazan’da da açık olacağız. Çünkü devamlılık esas. Kas ağırlıklı çalışıyoruz. O yüzden ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Eliptik, koşu bandı, bisiklet, kol bacak ağırlık aletleri, minder ve dambıllar var. Daha önce aletlerden 4 tanesi arızalıydı. Kaymakamımız Ahmet Soley arızalı olanları yaptırdı. Şu anda sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. Gelmek isteyen çok kişi var. Salonumuz bu yoğun talebe cevap veremez hale geldi” diye konuştu. 

MODERN ALETLERLE SPOR YAPIYORLAR
Fitnes salonu açıldığından bu yana düzenli spor yaparak sağlıklı ve formda kalan kadınlar da kursu açan Halk Eğitim Merkezine teşekkür edip, “Karacasu’da böylesine modern aletlerle ücretsiz olarak spor yapabildiğimiz için çok şanlıyız. Modern aletlerle verilen kaliteli hizmetten çok memnunuz. O nedenle kursu açan bu modern spor aletlerini ilçemize kazandıran herkesten Allah razı olsun” diyerek yetkililere teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. 

karacasuda-kadinlar-spor-yaparak-zinde-ve-formda-kaliyor-152823-6b3c5bf9eba7eedcf334cd0d872ae37e.jpgkaracasuda-kadinlar-spor-yaparak-zinde-ve-formda-kaliyor-152823-33deb25b8f61d2768b5bfae42ce3d858.jpgkaracasuda-kadinlar-spor-yaparak-zinde-ve-formda-kaliyor-152823-d739e089d06d955f1671542ed7b8adec.jpgkaracasuda-kadinlar-spor-yaparak-zinde-ve-formda-kaliyor-152823-fcc0d163dd99c86869e0a63175e693a1.jpg
 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.