Karacasu'da karantina uygulanan evlere pankart asıldı 

Karacasu'da karantina uygulanan evlere pankart asıldı 
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, ilçede vaka ve temaslı sayısının hızla artış göstermesi üzerine Türkiye’de ilk olacak bir uygulamaya imza attı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Hastalıklı ve temaslı olarak izolasyon uygulanıp giriş çıkışları yasaklanan konutların önüne pankartlar asılarak halkın bilgilenmesi için duyurular yapılıyor. 

Karacasu’da normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kovid-19 vaka ve temaslı sayısında yaşanan artış nedeniyle Geyre ve Işıklar Mahallesi karantina altına alınarak giriş çıkışlar kapatıldı. İlçede vaka sayısı 8'e,  temaslı sayısı ise 108’e yükseldi. Önü alınamayan hızlı artış nedeniyle Karacasu Kaymakamlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de bir ilk olacak uygulamaya imza attı. 


Kaymakam Ahmet Soley önderliğinde toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu ve İlçe Salgın Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, hastalık ve temaslı olarak evlerinde izolasyon altına alınıp giriş çıkışların yasaklandığı konutların dış cephesine “Dikkat.. Covid-19 nedeniyle Bu ev karantina altındadır” şeklinde asılacak pankartlı duyurular ile bu kişilerin afişe edileceği bildirildi. Bu uygulama ile halkın bilgilenmesi ve Kovid-19’a yakalanan hasta ve temaslı kişilerden uzak durması ayrıca izolasyon kurallarını ihlal edenleri ihbar etmeleri amaçlanıyor.  

VATANDAŞLIK GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN
Vatandaşlardan kendi sağlıkları için izolasyon ihlali yapanları ihbar ederek vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini isteyen Kaymakam Ahmet Soley, “Lütfen kendi sağlığımızın bekçisi olalım. Sokağımızın ve mahallemizin karantina altına alınmaması için komşunuz ya da yakınlarınızın izolasyon uygulanan evlerini gözlem altında tutup izolasyon ihlallerini 155 polis ihbar, 156 jandarma ihbar ya da 441 1616 vefa sosyal destek hattına arayarak vatandaşlık görevini yerine getirelim” ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum