Karacasu’da kriz masası oluşturuldu

Karacasu’da kriz masası oluşturuldu
ABONE OL
Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesinde çıkan yangın hala kontrol altına alınmadı ve kriz masası oluşturuldu. 

Alemler Mahallesinde dün saat 17:30 sıralarında çıkan yangın üzerinden 28 saat geçmesine rağmen hala kontrol altına alınmadı. Havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen rüzgarın etkisiyle yangın geniş alana yayıldı. Yangına itfaiye, polis, jandarma, orman işletme müdürlüğü ekipleri ve yöre halkının alevlere müdahaleleri sürüyor. Yerleşim yerlerine uzak olan yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce vatandaş, çok sayıda arazöz, su tankerleri, toma ve beton mikserleriyle destek verildi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında kriz masası kuruldu. Vali Aksoy, yangın bölgesinde çalışmaları takip ediyor.
Vali Aksoy, yangının hala kontrol altına alınmadığını ve yerleşim yerlerinde önlemlerin alındığını söyledi. 
Yangına ilişkin Vali Aksoy’un açıklamaları şöyle: “Salı günü saat 17:30 civarlarında başlayan Karacasu Alemler Mahallesindeki yangınımız, bütün müdahalelere rağmen henüz kontrol altına alınmış değil. Yaklaşık olarak 350 hektarlık alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Gerek helikopterlerle gerekse karadan orman işçileri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımızla birlikte her türlü müdahale yapılıyor. Bizler de oluşturduğumuz kriz masası üzerinden konuyu takip ediyoruz. Amacımız yangını kontrol altına alabilmek. Şu aşamada çalışmalarımız devam ediyor. Şu aşamada yangın çok tehlikeli boyutta değil. Yerleşim yerlerine yakın noktalarda önlemler alındı. Birkaç uç noktadaki ev, hasar gördü. Onun dışında şu aşamada önemli bir sıkıntı gözükmüyor ama orman yangınlarında olmayacak demek de mümkün değil. O noktada bir çok tedbir alındı. Çalışmalarımız devam ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.