Karacasu'da küçük ressamlar sanatseverlerden övgü topladı

Karacasu'da küçük ressamlar sanatseverlerden övgü topladı
ABONE OL
Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencilerinin, Afrodisias Müzesi'nde kara kalemle yaptıkları canlı performans, festival için ilçeye gelen ünlü fotoğrafçılara parmak ısırttı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Ara Güler’in portresini çizen 11 yaşındaki Ebru İrketi’nin çizimleri ise profesyonel ressamları aratmazken portrenin müzede sergileneceği öğrenildi.

Karacasu Şehitleri Ortaokulu'nun Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferdi Tüner tarafından bir yıl önce açılan resim kursuna katılan biri erkek 12 öğrenci, Afrodisias Müzesi'nde canlı performans sergiledi. Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal ile birlikte öğrencilerin kara kalem çalışmasını yerinde gören ünlü fotoğraf sanatçıları bu yaşta gösterdikleri performanstan dolayı öğrencileri tebrik etti. Yetenekli öğrenciler arasında Ara Güler çizimi ile dikkatleri üzerine çeken 7. sınıf öğrencisi Ebru İrketi’nin kara kalem çizimi başta fotoğraf sanatçıları olmak üzere herkes tarafından büyük ilgi gördü.

ARA GÜLER’İN PORTRESİ ASİSTANINI DUYGULANDIRDI
Ara Güler’in vefatından önceki son hallerini resme tıpatıp yansıtan Ebru İrketi'nin eserini gören Ara Güler’in 20 yıl asistanlığını yapan Fatih Arslan, resimden çok etkilendiğini belirterek yetenekli öğrenciyi tebrik etti. Fatih Arslan, “Bu yaşta bu başarı inanılır gibi değil. Çok duygulandım gerçekten. Zaman zaman Ara Güler karşıma otururdu bir şey düşündüğü zaman. Onu hatırladım. Ara Güler karşımda bir sergi hakkında bir kitap hakkında 'Evladım ne yapabiliriz?' diye sorardı. Onu çok iyi yakalamış. O ifadeyi çok güzel yansıtmış. Ebru kızımızı tebrik ediyorum. Yolu açık olsun. Ne olur bu çocukların peşini bırakmayın. Onlar mezun olsa da onlar gitse de onları takip edin” diyerek öğretmenlerine ve belediye başkanı Zeki İnal'a, yetenekli öğrencilere sahip çıkmaları için adeta yakardı.

Resim yapmaya 6 yaşında başladığını belirten Ebru İrketi, resim yapmayı çok sevdiğini belirterek ileride Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gitmek gibi bir hedefinin olduğunu söyledi.

KIZLAR SANATA, ERKEKLER SPORA YÖNELİYOR
Başta Ebru İrketi olmak üzere geleceğin ressamları yetenekli öğrenciler sanatseverlerden büyük övgü aldı. Öğrencileri yetiştiren ve daha önce bir öğrenciyi il birincisi olarak çıkaran Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferdi Tüner, çoğunluğu kız çocuklarından oluşan öğrencilerin sergiledikleri canlı performansları ile çok başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını söyledi. Tüner, kız çocuklarının resim, müzik gibi sanata daha meraklı olduğunu erkek çocuklarının ise daha çok spora ilgi duyduğunu ifade etti. 
Ebru İrketi’nin, Ara Güler’i düşünürkenki çizdiği resminin İstanbul’daki Ara Güler Müzesi'ne götürülüp sergileneceği öğrenildi.

gelecegin-kucuk-ressamlari-sanatseverlerden-buyuk-ovgu-aldi-131975-421f8b411d232a513d58a3a8cf3310ba.jpggelecegin-kucuk-ressamlari-sanatseverlerden-buyuk-ovgu-aldi-131975-1905e5e993ebc83694636755ea95d2e2.jpggelecegin-kucuk-ressamlari-sanatseverlerden-buyuk-ovgu-aldi-131975-e6f896ad71ca101bdbe91fd7b2826dfd.jpggelecegin-kucuk-ressamlari-sanatseverlerden-buyuk-ovgu-aldi-131975-e55e99f862f8af1572044f7b5b59acbb.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.