Karacasu'da LGS'yi 46 öğrenci kazandı 

Karacasu'da LGS'yi 46 öğrenci kazandı 
ABONE OL
LGS 2020 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Karacasu’daki Türkiye birincileri de belli oldu.  Türkiye birincisi gelen Mehmet Emin Cura, Karacasu’nun gururu oldu. 

GÜLAY ÖZTEKİN - MEB tarafından 20 Temmuz’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Karacasu’dan bu yıl mezun olup sınava girmeye hak kazanan 341 öğrenciden 245’i 20 Haziran’da yapılan LGS'de ter dökerken bu öğrencilerden 46’sı çeşitli okullara girmeyi başardı. LGS Karacasu birincisi ise Karacasu Şehitleri Ortaokulu 8 sınıf öğrencisi Mehmet Emin Cura oldu. Girdiği sınavda 90 sorudan sadece iki soruyu bilemeyip 483,379 puanla birinci olan Cura, Karacasu’ya büyük gurur yaşattı. Son olarak Karacasu Şehitleri Ortaokulundan Ahmet Şimşek, 4 yıl önce Aydın Fen lisesini kazanarak Karacasu’ya büyük gurur yaşatmıştı. Şimşek’ten sonra Karacasu Şehitler Ortaokulu'ndan bu yıl Aydın Fen lisesine iki öğrenci girmeyi başardı. 

AYDIN FEN LİSESİNE 2 ÖĞRENCİ KAZANDI
LGS'de ilk dört yine Karacasu Şehitlerinden çıkarken 480.355 puanla ikinciliği ise Muhammed Hüseyin Kaya, 473.452 puanla üçüncülüğü ise Mustafa Emin Aksoy aldı. Sınavın üçüncüsü olan Aksoy’un küçük bir köy okulu olan Karacaören Şehit Mehmet Aykan ilkokulunda birleştirilmiş sınıflarda okuyup Karacasu Şehitleri Ortaokulunda mezun olduğu öğrenildi. 

KARACASU'DA 24 ÖĞRENCİ FEN LİSELERİNİ KAZANDI
Karacasu Şehitleri ortaokulundan 14 öğrenci Fen lisesine yerleşirken geçtiğimiz yıl Koç Lisesine girmeyi başaran Çilem Özer’in mezun olduğu Geyre Ortaokulundan da 4 öğrenci Fen lisesini kazanırken, Ataköy’den 3, Ataeymir’den 1, Yenice Ortaokulundan 1 ve İmam Hatip Ortaokulundan 1 olmak üzere toplam 24 öğrenci Fen liselerini girmeye hak kazanmış oldu. Karacasu Şehitleri Ortaokulundan 3, Ataköy Ortaokulundan da 1 olmak üzere Karacasu’dan 4 öğrenci, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi, yine Karacasu Şehitlerinden 3 öğrenci sınavla öğrenci alan Anadolu liselerine yerleşti. 

Nazilli’deki Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler proje okuluna ise 4’ü Karacasu Şehitlerinden 2’si Geyre Ortaokulu, 1’i Ataeymir Ortaokulu, 2’si İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 9 öğrenci kazandı. 
Öte yandan Karacasu Şehitlerinden 4 öğrenciden 2’si, yetenek sınavı ile öğrenci alan Yüksel Yalova Aydın Güzel Sanatlar Lisesine diğer iki öğrenci ise İncirliova Spor Lisesini kazanarak başta Karacasu olmak üzere Aydın’ın gururu oldular. 

KAYMAKAM SOLEY TEŞEKKÜR ETTİ
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, sınavda başarı gösteren tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik edip başarılarının devamını diledi. Kaymakam Soley, öğrencilerin başarısında büyük payı olan öğretmenlerini de unutmayıp emeği geçen başta öğretmenler olmak üzere Aydın Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürüne de ayrıca teşekkür etti. Kaymakam Soley, Karacasu’da elde edilen başarı çıtasını daha üst seviyelere taşımak için çalışacaklarını söyledi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.