Karacasu'da pazaryeri Cuma namazına hazırlanıyor

Karacasu'da pazaryeri Cuma namazına hazırlanıyor
ABONE OL
Karacasu’da, koronavirüs nedeniyle geçici süreyle kapatılan 50 camiden 28’i Cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açılıyor.

GÜLAY ÖZTEKİN - İlçe Merkezinde ilk kez cemaatle kılınacak olan Cuma namazı yaşanabilecek yoğunluk göz önüne alınarak ilçe pazarının kurulduğu kapalı pazar yerinde 453 kişilik cemaatle kılınacak. 
Koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığı ile mücadele kapsamında bir süre önce geçici süreliğine yurt genelinde kapatılan camiler yaklaşık iki ay aradan sonra cemaatle birlikte kılınacak Cuma namazıyla tekrar ibadete açılıyor. 

28 CAMİ İBADETE AÇILIYOR
Yurt genelinde olduğu gibi Karacasu’da da maske ve sosyal mesafe gözetilerek pandemi kuralları çerçevesinde kılınacak Cuma namazıyla birlikte ilk kez ibadete açılacak camilerde tuvaletler kapalı olup vatandaşlar abdestlerini evde alıp gelecek ve tesbih kullanmak yasak olacak. Seccadelerini de evlerinden getirecek olan vatandaşların ilk kez cemaatle kılacakları Cuma namazı öncesi tüm camiler ibadete hazırlanıyor. 
Karacasu’da ikisi ilçe merkezi olmak üzere toplam 28 caminin ibadete açılacağı, fiziki koşulları ya da avlusu uygun olmayan 22 caminin ibadete açılmayacağı bildirildi. 

CAMİLERDE HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Karacasu Belediyesi temizlik ekipleri tarafından camilerde temizlik ve dezenfektan çalışmaları tüm hızıyla sürerken ilçe merkezindeki Çarşı Camisinin avlusu küçük olması nedeniyle Cuma namazının ilçe pazarının kurulduğu Belediyeye ait Kapalı Pazar yerinde kılınacak. Pazar yeri hummalı bir şekilde Cuma namazına hazırlanıyor. Belediye ekipleri tarafından bir buçuk metre kuralına uygun olarak camilerde işaretleme yapılırken bir taraftan da ibadete açılacak tüm camilerde temizlik çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 

MERKEZDE İKİ YERDE KILINACAK
İlçe merkezinde çarşı cami olarak da bilinen tarihi Hacı Ali Ağa Camisi ve Cumaönü Camisi ibadete açılırken, Cuma namazında oluşabilecek yoğunluk göz önüne alınarak avlusu küçük olması nedeniyle çarşı cami yerine 2 bin 356 metrekare büyüklüğe sahip Kapalı Pazar Yerinde 453 kişilik cemaatle namaz kılınacak. 
Cumaönü camisi yerine Cumaönü Camisi Yaptırma Yaşatma Derneğine ait cemiyet yerinin 96 kişilik bir cemaatle kılınacak Cuma namazı için hazırlandığı öğrenildi. 

ÖĞLE VE İKİNDİ NAMAZLARI CEMAATLE KILINACAK
İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada Cuma Namazı kısa bir hutbe okunması ile başlayacak ve 2 rekat farz namaz kılınarak süre kısa tutulacak. Bulunduğu mahallede ibadete açılmayan cami cemaati, en yakın mahalleye yönlendirilecek. Camiler, öğle ve ikindi namazlarında cemaate açık olup diğer vakitlerde cemaatsiz kılınabilecek. 

karacasuda-pazaryeri-cuma-namazina-hazirlaniyor-162973-454ab7b4092353a47c907400859d3b52.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.