Karacasu'da skandal olay!

Karacasu'da skandal olay!
ABONE OL
Tam kapanmanın uygulandığı Karacasu ilçesinde Ramazan Bayramında yapılan keşkek hayrı, 700 kişiye dağıtıldı. Karacasu’daki bu skandal karşısında ne tür bir yaptırım uygulanacağı henüz belirsizliğini koruyor.

AYŞE AKTAŞ - Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu organizasyonlar iptal edildi. Türkiye genelinde artan vakalar nedeniyle 17 günlük tam kapanma uygulandı.  Tam kapanmanın sona ermesine sayılı günler kaldı. 29 Nisan'da başlayan sokağa çıkma yasağının, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar kesintisiz süreceği genelge ile duyurulmuştu. Ama Aydın’da geleneksel hale gelen bayram keşkeği tam kapanmaya rağmen gerçekleştirildi. 
Karacasu ilçesine bağlı Ataeymir Mahallesinde tam kapanma ihlal edilerek Ramazan Bayramında keşkek hayrı yapıldı. Yapılan keşkekler 700 kişiye dağıtıldı. Jandarmanın bütün uyarılarına rağmen direnen 2 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz yıl da aynı mahallede yasak olmasına rağmen nişan yapıldığı için vatandaşlara ceza kesilmişti. 
Ataeymir Mahalle Muhtarı Özcan Başalan, keşkek hayrının pandemi tedbirleri altında yapıldığını doğrulayıp keşkeğin 700 kişiye dağıtıldığını söyledi. 
Konuya ilişkin bilgi veren muhtar Başalan, “Keşkek sadece dağıtım amaçlı yapıldı. Her yıl bayramlarda geleneksel hale gelen keşkek yapımını bu senede pandemi tedbirleri içerisinde yaptık. Vatandaşlarımızı kap kaçaklarını getirerek evlerine götürdüler. Keşkek yapan aşçımız ve çalışan birkaç arkadaşımız oldu. Protokol olarak kimseye haber vermedik. Günümüzde yaşadığımız kuraklık nedeniyle yağmur duası da yaptık. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla, hep birlikte bir arada geçireceğimiz bayramlar ve keşkek hayırlarımız olur” dedi.
Vakaların düşürülmesi için bir çok iş yeri kapatılıp vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanırken Karacasu’da böyle bir organizasyonun yapılması pes dedirtti. Tam kapanma ihlal edilerek yapılan keşkek hayrı ve yağmur duası organizasyonunu gerçekleştirenlerin bir an önce tespit edilmesi bekleniyor. Keşkek alan ve katılan vatandaşlar hakkında işlem yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.