Karacasu'da telefon dolandırıcıları iki kişiyi ağına düşürdü

Karacasu'da telefon dolandırıcıları iki kişiyi ağına düşürdü
ABONE OL
Kendini polis savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları yine iş başındaKendilerini polis savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları geçtiğimiz hafta Karacasu’da iki kişiyi dolandırdı.

GÜLAY ÖZTEKİN'İN ÖZEL HABERİ- Olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis dolandırıcıların peşine düştü. 

Karacasu’da polisi harekete geçiren dolandırıcılık olayı, Cuma Mahallesi ve Yolüstü Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 60 yaşındaki evli ve iki çocuk babası S.D.’yi telefonla arayarak kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi adının Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) listesinde olduğunu, bu nedenle hakkında soruşturma açıldığını söyledi. S.D.’yi uzun süre telefonda meşgul eden sözde komiser, soruşturma bitene kadar evindeki para ve ziynet eşyalarının gönderecekleri sivil polise teslim edilmesini istedi. Bunun üzerine S.D. aynı gün eve gelen adının Ahmet Ö. olduğu sonradan tespit edilen 21 yaşındaki sözde polise, 20 bin lira değerinde para ve ziynet eşyasını elden teslim etti. Ardından dolandırıldığını anlayan S.D. polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.
ATM'DEN KARTSIZ İŞLEMDEN PARA YATIRTMIŞLAR 
İkinci olayda ise bu kez kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan telefondaki kimliği belirsiz kişi Yolüstü Mahallesinde yaşayan 24 yaşındaki muhtar azası H.G.’yı arayıp yine Fethullahço terör örgütü listesinde olduğunu ve hakkında soruşturma açıldığını belirterek 25 bin lira hazır etmesini istedi. Sözde savcı olan dolandırıcı, H.G.’ye kendisine ait hesap numarası ve TC’sini verip aynı gün ATM’den kartsız işlem yapmasını sağlayarak yatırdığı 25 bin TL ile dolandırdı. 
ARACI DAHA ÖNCE KARACASU’DA ÇALIŞMIŞ
Dolandırıldığını daha sonradan anlayan H.G. polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Ancak dolandıran kişinin TC’sinden ATM’ye girip kendi hesabına para yatırdığından dolandırıcılık suçuna girmediği öğrenildi. Yaşanan olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, S.D’den elden para alan kişinin daha önce Karacasu’nun Dedeler Mahallesindeki bir serada çalıştığı ve Urfa nüfusuna kayıtlı Ahmet Ö. olduğunu belirledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken vatandaşların bu tür dolandırıcılara karşı uyanık olması, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara cevap vermemeleri konusunda uyardı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.