Karacasu'daki tarihi evleri kurtarma projesi başladı

Karacasu'daki tarihi evleri kurtarma projesi başladı
ABONE OL
Karacasu’nun Osmanlıdan kalma taş ve ahşap mimarisi ile zamana meydan okuyan tarihi evleri hayata dönmeye hazırlanıyor. Karacasu’nun çehresini değiştirecek tarihi evlerin restorasyon projesi çalışmaları başladı.

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın projelerinde yer verdiği ve zaman zaman 'Karacasu'yu Safranbolu yapacağız” diyerek üzerinde durduğu Küçükarık Sokaktaki, 14 adet tescilli taşınmaz ve Hacıarap Camii'nden başlayarak Küçükarap Camii'ne kadar olan Arnavut kaldırımlı tarihi sokağın projelendirme ve ölçüm çalışmaları başladı. 

RESTORASYON PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Çoğu birer kalıntı olarak yıkılmaya yüz tutan tarihi evler ilçe turizmine kazandırılacak. Karacasu’nun simgeleri olan yapıların çoğu yıkılmaya yüz tutarken içerisinde vatandaşların yaşadığı evlerde projede yer alıyor. Proje alanında 3 mimar, 1 inşaat mühendisi, 1 elektrik mühendisi ve belediye işçileri görev alıyor. Çalışmaların başlamasının ardından Belediye Başkanı Zeki İnal, projede görevli mühendis İbrahim Zıvralı ve Mimar Nazlı Keçeci ile çalışma hazırlıklarına başlanan bölgede incelemelerde bulundu

İLÇE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Mimar Cemal Selim Karakaş ve Mimar Emre Karakaş'tan yapılan ölçüm ve çalışmalar hakkında bilgi alan başkan İnal, “Yıllarca huristler Afrodisias'a geçerken otobüslerin tozunu gördük. Şu yıllarda ise ana yolun ilçemizin altından geçmesiyle birlikte o tozu da göremez olduk. Ama ben hep o turisti Karacasu'ya getireceğim dedim. Bu anlamda yapmış olduğumuz çalışmalar netice vermeye başladı. Karacasu'nun çehresi değişecek. Karacasu'yu Safranbolu yapacağız dediğimiz projemiz bu gün itibarıyla başladı. Mühendis ve Mimar arkadaşlarımız burada fiilen 14 adet tescilli taşınmazın, Küçükarık Sokağın ve Hacıarap Camii'nden başlayarak Küçükarap Camii'ne kadar olan sokağın projelendirme ve ölçüm çalışmalarına başladılar. Burada 3 boyutlu tarayıcı kullanılarak projeler çiziliyor. Belgeleme çalışmaları yapılıyor. Bende gelip yerinde incelemelerde bulunup bilgi aldım. Projemiz tamamlandığında burada ilçe turizmine çok güzel kültürel bir alan kazandırmış olacağız. Böylelikle ilçe ekonomisine de katkı sağlamış olacağız. Projemiz bu yıl içerisinde bir sıkıntı olmazsa tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 
Başkan İnal, Kültür Turizm Bakanlığına, Aydın Milletvekilleri, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e, İl Kültür Turizm İl Müdür Vekili Kenan Çiftçi başta olmak üzere projede emeği olan herkese teşekkür etti. 

karacasudaki-tarihi-evler-kurtuluyor-161130-5b7b49a4b6efa7da3d8c9a271458dc0f.jpgkaracasudaki-tarihi-evler-kurtuluyor-161130-6c82aee78385cdb248508c78f89a67ca.jpgkaracasudaki-tarihi-evler-kurtuluyor-161130-71fd5f7197647047c39f722b6e96ed07.jpgkaracasudaki-tarihi-evler-kurtuluyor-161130-093dea94100cfeb5e9c946ea1c6e6f74.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.