Karacasulu Pedagogdan korona günlerinde uzun yaşam sırları

Karacasulu Pedagogdan korona günlerinde uzun yaşam sırları
ABONE OL
Karacasu’da yaşayan emekli Milli Eğitim Müfettişi ve aynı zamanda pedagog Halil İbrahim Kambak, koronavirüs salgını sürecinde vatandaşlar için önemli açıklamalar yaptı. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasulu emekli müfettiş ve Pedagog Halil İbrahim Kambak, koronavirüs nedeniyle evlerine kapanıp ekonomik dar boğaza sürüklendiği, fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığını kaybettiği şu günlerde vatandaşlara moral kaynağı olacak önemli açıklamalarda bulundu.  Kambak, uzun yaşamak için öncelikle zihinsel, fiziksel, ruhsal yönden sağlıklı olmak gerektiğini vurguladı. Bu üçlü saç ayağından birinin yapısı bozulursa diğerlerini de etkileyeceğini kaydeden Kambak, “Saç ayağının bu üçlü yapısından birisi sağlam ise hepsi sağlamdır. Birinin sağlığı bozuksa diğerlerini de etkiler. Bu üç temel unsurun sağlıklı olmasını istiyorsanız işte şartları” diyerek okuyuculara sağlıklı kalmanın ipuçlarını verdi. 

“HAYATI SİLECEK BİR SİLGİ YOKTUR”
Hayatı silgi kullanmadan yapılan bir resme benzeten Kambak, silgi kullanmadan silmeye kalktığında berbat bir hal aldığını söyledi. Kambak, “Hayat yaşam boyu resim yapma sürecidir. Hayat silgi kullanmadan yapılan resimdir. O yapılan resim asla silinmez. Onu silecek silgi yoktur. O resmi silmeye kalkarsanız; silgisi olmayan bir ilkokul öğrencisinin, parmağını ıslatarak yazdığı yazıları silme çabası sonucu defter yaprağı nasıl berbat bir hal alırsa, sizin sağlığınız da aynı olur” diyerek ne yapılması gerektiği konusunda sağlıklı ve uzun yaşamak için tavsiyelerde bulundu.

“GÜZEL DÜŞÜNCELERE ODAKLANIN”
“Bütün dünyanın günahını taşıyor bile olsanız bile geçmiş yaşamınıza bakıp da suçluluk duygusuna kapılmayın” diyerek kötü duygu ve düşüncelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Kambak, “Güzel yaşamak istiyorsanız güzel düşüncelere odaklanın” vurgusu yaptı.  

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAM TÜYOLARI
Kambak’ın işte o sağlıklı ve uzun yaşam tüyoları; “Geçmiş yaşamınıza bakıp da; utanma, suçluluk duyma, kendinden nefret etme, korkma gibi sağlığınızı bozacak durumlar yaratmayın. Kendinizi depresyona sokmanın, ruh sağlığınızı kesin bozacağını unutmayın. Şu an bile, aynı şartlarda olsaydınız, büyük bir olasılıkla aynı resmi yapardınız. Şu andaki yaşamınızı, dünkü düşüncelerinizin ve inançlarınızın hazırladığını unutmayın. Şu andaki düşünce ve inançlarınızın da yarınki yaşamınızı oluşturacağını unutmayın. Yarını güzel yaşamak istiyorsanız; güzel düşüncelere odaklanmalısınız. Bu maddeleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Geçmişteki yaptığınız resimlerden ötürü kendisini suçlamayın, bu resimleri sakın silmeye de çalışmayın. Silinmez sağlığınızı bozar. Kendinizi sevin. Suçluluk duygusu, kendinden nefret, korkma, intikam vb. gibi duyguların oluşmasına fırsat vermeyin. Kendinizi ve herkesi affetmek temel ilkeniz olmalıdır.” 

“GÜZEL GÜNLERİN GELECEĞİNİ UNUTMAYIN”
Koronavirüse karşı çok duyarlı bir şekilde uyarılara uyulması yönünde de telkinlerde bulunan Kambak, “Her gecenin bir sabahı olduğu gibi güzel günlerin mutlaka geleceğini unutmayın” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.