Karacasu'nun hayırseveri yine ortaya çıktı 

Karacasu'nun hayırseveri yine ortaya çıktı 
ABONE OL
Daha önce bakkalların borç defterini kapatarak adından yerli Robin Hood olarak söz ettiren Karacasu’nun gizli hayırseveri vatandaş şimdi de başka bir küçük mahalle bakkalının borç defterini silerek hem bakkalın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.  

GÜLAY ÖZTEKİN - Koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle çoğu işyeri geçici süreliğine kapanıp bazı vatandaşların da işsiz kalması üzerine ülke genelinde dayanışma örneklerinden biri sergileniyor.  Bir elin verdiğini öbür el görmez düsturundan hareketle isimlerinin gizli kalmasını isteyen hayırsever vatandaşlar, Robin Hood gibi ansızın ortaya çıkıp küçük mahalle bakkallarının borçlarını kapatarak dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmesi vatandaşlar arasında takdirle karşılanırken başkalarına da örnek oluyor.  

BİR DAHA NEREDEN ÇIKACAĞI MERAK KONUSU
Askıda ekmek, askıda market, askıda fatura derken şimdi de gizli bir el tarafından vatandaşların bakkallara olan veresiye defterlerindeki birikmiş borçlar siliniyor. Zincir marketlerle rekabet edemedikleri için ayakta durmakta zorlanan küçük bakkallara ve vatandaşlara dokunmaya devam eden Karacasu’nun Robin Hood’unun bir daha nereden çıkacağı merak konusu oldu. 

BİR BAKKALI DAHA SEVİNDİRDİ
Göz yaşartan bu örnek davranıştan biri de Yaylalı Mahallesi Sarayaltı sokaktaki küçük bir mahalle bakkalında yaşandı. Huriye Sancak’ın eşi Atanur Sancak ile birlikte 26 yıldır kar gözetmeksizin işlettikleri bakkal dükkanına gelen Karacasu Vakfı Kurucu üyelerinden adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever vatandaş, uzun yıllar ödenmeyen 20’ye yakın vatandaşın borcunu kapatarak ortadan kayboldu. 

10 YILDIR ÖDENMEYEN BORÇLAR VARDI
Atanur Sancak, hayırsever vatandaşın bir kısım vatandaşın borcunu ödeyerek aslında kendisine büyük iyilik yaptığını söyledi. İşin maddi boyutundan çok manevi yönden kendisini çok duygulandırdığını anlatan Sancak, “Dükkanıma gelen hayırsever vatandaş, borç defterimi istedi. Ne kadar borçlu kişi olduğunu sordu. Sonra bir miktar para koyup gitti. Borçlu olan vatandaştan çok beni sevindirdi. Çünkü belki 10 yıldır ödenmeyen borçlar vardı. Artık o borçlardan umudu kesmiş üzerini çizmiştim. Küçük bakkalların hali bu. Mahallede herkesi tanıdığımız için veresiye veriyoruz. Bazen hiç gelmeyeceğini bildiğimiz halde Allah rızası için veriyoruz. Alacakları hesap ettiğimde belki 50 bin TL alacağım vardır. Ben onları düşürmüşüm, kaybettiğim para gözüyle bakıyordum. Zaten umudu kesmiştim. Hayırsever vatandaş da düşürdüm dediğim üstünü çizdiğim bu borçları ödeyerek küçük de olsa aile ekonomimize bir katkı sağladı. Allah kendisinden razı olsun. Allah kabul etsin” dedi. 

YOKSULLUĞUN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM
Henüz 5 yaşında iken babasını kaybettiğini ve annesinin 8 çocukla dul kaldığını söyleyen Sancak, “Babamı kaybedince çok yoksulluk çektik. Mahalle komşularımız sayesinde karnımız doydu. Sabah kahvaltısını bir komşuda öğle yemeğini başka bir komşuda akşam yemeğini bir başkasında yiyorduk. Komşularımız gözetmese aç kalırdık. Çok yoksulluk çektik. O yüzden yokluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. Bu yüzden de parası var yok öder ödemez bakmam dükkana gelen her kim olursa verir geçerim. Kar amacı güderek bakkal işletmiyoruz” diye konuştu. 

ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK BAKKALLARI BİTİRDİ
Zincir marketler hayata geçmeden önce bakkal dükkanından ekmek yediğini ancak büyük marketlerin açılması ile mahalle bakkallarının ayakta duramadıklarını kaydeden Huriye Sancak, “Bakkal dükkanı sayesinde 4 çocuğumu büyütüp okuttum. Zamanında ekmek yedik. Şu anda zararına işletiyoruz. Eşimin emekli maaşı olmasa geçinemeyiz. Markete gidip veresiye bir şey alamazsın. Vatandaş marketten nakit ya da kredi kartı ile alıyor ama bakkala gelince veresiye yazdırıyor. Mahalle bakkallarının çilesi bu. Ansızın dükkana gelen hayırsever vatandaş bir kısım borçları ödeyerek insanlık dersi verdi. Hala iyi insanlar olduğunu görmek çok sevindirici. Bayram önü o bizlerin yüzünü güldürdü, Allah da onun yüzünü güldürsün” ifadelerini kullandı.

karacasunun-robin-hoodu-tekrar-ortaya-cikti-162261-20b11aa240c9571b86469388e10c79db.jpgkaracasunun-robin-hoodu-tekrar-ortaya-cikti-162261-53d3eda402f4bda0a078f061b517003c.jpgkaracasunun-robin-hoodu-tekrar-ortaya-cikti-162261-d7cdfe3112c23ef6a02422b93090dae1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum