Karacasu'yu kalkındıracak projede makineler geldi 

Karacasu'yu kalkındıracak projede makineler geldi 
ABONE OL
​​​​​​​Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekleriyle Karacasu Kaymakamlığı tarafından yürütülen, Karacasu Belediyesi ve Karacasu Ziraat Odası Başkanlığı'nın işbirlikçisi olduğu, 'Karacasu için birlik olduk' projesi son sürat devam ediyor.

ARİF YILMAZOĞLU - Proje kapsamında Karacasu'ya bağlı çeşitli mahallelerde İŞKUR aracılığıyla açılan bilgi ve beceri kazandırma kursları devam ederken, 438 kadın eğitim görüyor. Kurs sürecinde kursiyerlere günlük 70 TL ödeme yapılıyor. SSK primleri de karşılanıyor. Kurs sonrasında da kursiyerlerin bedeli karşılığında çeşitli gıda ürünlerini üretip, aile bütçelerine katkı yapmaları sağlanacak. 

Proje kapsamında gerekli olan makine ve aletler Yenice Mahallesi'nde eski jandarma karakol binasına getirildi. Montaj ve kurulumların başlandığı öğrenildi. 

"ŞİRKETÇE ÇALIŞTIRILACAK" 
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada makine ve aksamlarının montajının Haziran ayı içinde tamamlanarak kurulan tesisle Temmuz başında deneme üretimlerine başlanılacağını belirtti. Soley, tesisin proje gereği Kaymakamlık, Karacasu Belediye Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Karacasu Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğinde, “Karacasu İçin Birlik L.T.D Ş.T.İ. adlı şirketçe çalıştırılacağını ve süren kursların tamamlandıktan sonra talep edildiği takdirde yeni kursların da açılacağını bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.