Karakol Amiri üniversite öğrencisini ağlattı

Karakol Amiri üniversite öğrencisini ağlattı
ABONE OL
Karacasu’da Karakol Amiri Komiser Emrah İzmirlioğlu ile üniversite öğrencisi arasında geçen diyalog duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’ya 2,5 ay önce gelip eş durumundan Umurlu’ya tayini çıkan İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Karakol Amiri Komiser Emrah İzmirlioğlu, Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulunda (MYO) okuyan üniversite öğrencisini ağlattı. En büyük hayali polis olmak olan üniversiteli genç, “Hayatım boyunca hiç unutamayacağım bir ders verdi bana” diyerek yaşadığı olaydan büyük bir ders çıkardığını söyledi.

Karacasu’da bir karakol amiri komiser ile üniversite öğrencisi arasında geçen bir diyalog her ikisinin de olaydan ders almasına vesile oldu. Komiserin örnek davranışı öğrenciye duygusal anlar yaşattı. Gözyaşlarını tutmayan öğrenci başından geçen olayı anlattı.

Karacasu MYO’da Mimari Dekoratif Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Karamanlı Yasin Özbek, derslerinden arta kalan zamanlarını gezip eğlenmek yerine bulduğu çeşitli işlerde çalışarak geçiriyor. Zeytin toplama, ot biçme, hamallık, inşaat her ne iş olursa yapan gencin son yaptığı iş ise el arabasıyla tatlıcıdan aldığı burma ve revani tatlıyı sokak sokak gezip satmak oldu. Alın teriyle kazandığı parayla hem kendini hem de kız arkadaşına bakarak kimseye muhtaç olmadan öğrenimini sürdüren üniversite öğrencisi azmi, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile herkese örnek olacak bir davranış sergiliyor. 

EN BÜYÜK HAYALİ POLİS OLMAKTI

En büyük hedefinin polis olmak olduğunu ve yıllarca bunun hayalin kurduğunu ancak mesleğe giremediğini söyleyen Yasin Özbek, hayatının dersini de bir polis memurundan aldı.  Liseden mezun olduktan sonra iki sene BESYO’ya girmeyi denediğini onun da olmadığını ifade eden Özbek, “Sporcuyum aynı zamanda. Astsubaylık sınavına girdim. Deniz astsubaylığını kazandım ve 92 puan aldım. Sözlü sınav on numara geçti. Ancak 92 puanla ben yedek, 65 puan alan arkadaşım asil oldu. Sonra komutan bana ‘sana sıra gelecek bekle’ dedi. Sıra geldi bana. Ankara’da heyet raporuna girdim. Heyet raporu için 15 doktora girdim, 14’ünden geçtim. Ortopedi doktoru ileride fıtık olabilirsin deyip rapor vermedi. Sonra özel harekat sınavına girdim. Tam 100 puan 40 saniye idi, ben 35 saniyede bitirdiğim halde onu da kazanamadım. Sonunda ADÜ Karacasu MYO Dekoratif Sanatları yazdım. Bu seneki hedefim de tekrar KPSS’ye girip polisliği kazanmak. Değilse kendi branşımda atölye açmak” dedi.

TATLI TEPSİSİNİ SATIN ALARAK ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİ

Geçtiğimiz haftas onu tatlıcıdan aldığı bir tepsi şamişi ve burma tatlıyı satıp cep harçlığını çıkarmak için Karacasuspor-Nazilli Spor maçına giden Yasin Özbek, şehir stadında el arabası ile insanların yoğun olduğu tribünlerin önüne gidip orada satış yapmak istedi. Ancak polis tribünlerin ününe gitmesine izin vermedi. Stadın girişinde satış yapan genç maç boyunca doğru düzgün satış yapamadı.

EMNİYET AMİRİ OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİM

Tatlı satarak cep harçlığını kazanmaya çalışan gencin yanına sonradan emniyet amiri olduğunu öğrendiği sivil giyimli komiser geldi. Kendisiyle sohbet eden emniyet amiri maçın ardından tatlı tepsisinin tamamını satın alıp çocuklara ve futbolculara tatlı ısmarlayarak üniversite öğrencisini sevindirdi. Komiserin bütün tepsiyi satın alması karşısında duygulanan genç, sevinç gözyaşlarını tutamadı.

SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kaldırıma oturup başından geçen olayı kız arkadaşına anlatırken bir taraftan da gözyaşlarını tutamayan Yasin Özbek, “Hem okuyup hem çalışıyorum. Gitmediğim iş kalmadı. Karacasu’da iki senede 16 ayrı sektörde çalıştım. Zeytin topladım, inşaata gittim. Elma topladım. Ot biçtim, odun kırdım, hamallık yaptım. Yapmadığım iş kalmadı. Şu anda tatlıcıyla anlaştım. Satın aldığım tatlıyı satarak cep harçlığımı çıkarıyorum. Bugün de tatlı satmak için geldiğimde tribünlerin önünde satış yapmama izin vermediler. Karakol amirinin emri var dediler. Tabi ben son dakikaya kadar emniyet amiri kim bilmiyorum. Açıkçası çok bozuldum, çok kızdım. Daha sonra emniyet amiri olduğunu öğrendiğim komiser yanıma geldi. Ona polisin içeriye girmeme izin vermediği için dert yandım. Bana tepsinin fiyatını sordu ve parasını vererek tepsideki tüm tatlıyı futbolculara ikram etmemi istedi. Bir anda satamadığım için üzülürken bütün tepsi bitiverdi. Çok şaşırdım çok da sevindim. Daha sonra kendisinin emri veren emniyet amiri olduğunu söyleyip neden içeriye sokmadığını anlattı. Komiserin bu davranışı bana hayatım boyunca unutamayacağım bir ders verdi. Çok duygulandım, gözyaşlarım sevinç gözyaşları” dedi.

ÖNCEKİ MAÇTA DA ÇOCUKLARA BAKLAVA DAĞITMIŞTI

Umurlu’ya tayini çıkan ve 2,5 ay gibi kısa süre görev yaptığı Karacasu’dan kendisini sevdiren komiser Emrah İzmirlioğlu, iki hafta önceki Karacasuspor maçında “Polis amca baklava istiyoruz” diyen küçük çocuklara bir tepsi baklava alıp dağıtarak sevindirmişti. Komiserinde gence söylediği kadarıyla bu olaydan bir olaydan kendisine bir ders çıkardığı oldu.

karakol-amiri-universite-ogrencisini-aglatti-136920-8633da790bec4f217446b5a64bf2e23b.jpgkarakol-amiri-universite-ogrencisini-aglatti-136920-9574dc29208704f053e9b47dc8c12eca.jpgkarakol-amiri-universite-ogrencisini-aglatti-136920-f889a4b113bc9988c132ab2e8f9c976d.jpg

karakol-amiri-universite-ogrencisini-aglatti-136920-eaead00bc4f8e54eb7e51549fe261ca7.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum