“Karar hayal kırıklığına uğratmıştır”

“Karar hayal kırıklığına uğratmıştır”
ABONE OL
Ligin tescili konusunda Nazilli Belediyespor’dan yapılan açıklamada  “Alt liglerde 2’inci ve 5’inci takımlar arasında play-off oynanmasına karar verilmesi 1 puan farkla Ligde 7’inci sırada bulunan takımımızı play-off hakkından mahrum bırakmıştır” denildi

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3. Lig’de tescil kararı açıklandı. Karar sonrasında bu sezon hedefini play-off olarak belirleyen Nazilli Belediyespor için sezon tamamlanmış oldu. Kararı hayal kırıklığı olarak nitelendiren Siyah İnciler’den yapılan açıklamada, “Nazilli Belediyespor kulübü olarak bu karar karşısında üzüntülü ve şaşkınız. Takımımız uzun yıllardır gerek Türkiye Kupalarında göstermiş olduğu performansla gerekse oynamış olduğu lig kategorilerindeki performansla her zaman adından söz ettirmiş ve ettirmeye de devam edecektir.  Covid – 19 salgını öncesinde ligimizde oynanan 28 haftalık süreçte aldığımız 11 galibiyet ve 7 beraberlikle toplamda 40 puanla 7. sıradaydık ve normal lig statüsünde Play-off sınırıyla 1 puan vardı aramızda” denildi. 

“BİZİM MAĞDUR ETMİŞTİR”
Koronavirüsün kulübü de derinden etkilediğinin vurgulandığı açıklamada, ”Türkiye Futbol Federasyonunun son yapmış olduğu toplantıda liglerin tescil formatı ile almış olduğu kararda alt liglerde 2’inci ve 5’inci takımlar arasında play-off oynanmasına karar verilmesi 1 puan farkla Ligde 7’inci sırada bulunan takımımızı play-off hakkından mahrum bırakmıştır. 2019-2020 sezonunda oynanan 28 haftalık sürecin 26 haftasında ilk 5 arasında bulunan takımımızın liglerin ara verildiği 28. Haftasında 7. Sırada bulunmamız haftasında alınan karar bizi mağdur etmiştir. Normal sezonda oynanması gereken 6 maçımızda fikstür avantajımızın olduğunu, maçların oynanması halinde ise sezonu play-off hattı  içerisinde tamamlayacağımızdan hiç şüphemiz yoktu” ifadeleri kullanıldı. 

“NE YAPILMASI GEREKİRSE YAPACAĞIZ”
Takımın 3 kez top başı yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, “Haziran 2020 tarihinde ise kulüpler birliği aracılığıyla play-off oynama talebimizi ilettik. Gerek tesisleşme gerekse kurumsal yapımız ile gerekse de yeşil sahalarda galibiyet alan takımımız bu kararla mağlup olmuştur. Bu karar ile kulübümüz maddi manevi ayrıca da bir mağduriyet yaşamıştır. Yönetim Kurulu olarak TFF’nin aldığı karar karşısında sessiz kalmayacağımızı ve her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Nazilli Belediyesporumuzun hakkının göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekirse yapacağız” denildi. 

“NAZİLLİ BELEDİYESPOR DEĞERİMİZDİR”
Konuyla ilgili görüşmeler yapıldığının belirtildiği açıklama, “Geçtiğimiz pandemi sürecinde Nazilli’mizin yetiştirdiği değerli futbol adamı abimiz Rıdvan Dilmen ve Futbol federasyonumuzdaki yöneticilerimizle, kulüpler biriliği yöneticilerimiz ve kulüp başkanları ile kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda da görüşmelerimizi yaptığımızı ayrıca da belirtmek isteriz. Şuan itibari ile play-off dışı kalmamız ile ilgili olarakta diğer kulüp başkanlarımızla birlikte itirazımızı yapıp hukuki işlemleri başlatıyoruz. Nazilli Belediyespor değerimizdir. Hakkımızı sonuna kadar aramakta görevimizdir” ifadeleriyle son buldu. 

                                                                                                                                         
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum