Karısını öldüren sanığa 20 yıl hapis 

Karısını öldüren sanığa 20 yıl hapis 
ABONE OL
Efeler’de eşi Zeynep Öztürk’ü (45) bıçakla yaraladıktan sonra zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk'e (51), 'kasten öldürme' suçundan 20 yıl hapis cezası verildi. 

ABDURRAHMAN FIRAT- Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ercan Öztürk, taraf avukatları, sanık ve maktulün yakınları katıldı. Sanık ve maktul avukatlarının savunmasıyla başlayan duruşmada konuşan maktul Zeynep Öztürk ve Ercan Öztürk'ün çocukları M.Ö., annesinin boşanma aşamasından sonra kendisini hiç görmeye gelmediğini iddia etti.

Evde yaşanan tartışmaların annesinden kaynaklı olduğunu öne süren M.Ö., "Bu ailenin içinde neler yaşandığını en iyi ben bilirim. Tartışmaları annemin başlattığını ve hiç alttan almadığını bilirim. Hiç beni görmeye gelmemesi bu aileye hiç değer vermediğinin göstergesidir. Babamın tüm indirimlerden faydalanmasını istiyorum." dedi.

KEŞKE BÖYLE BİR OLAY HİÇ YAŞANMASAYDI
Olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyleyen Ercan Öztürk ise "Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Keşke dükkanıma hiç gelmeseydi. Kendisinden ve ailesinden özür diliyorum. Dükkanıma gelmeseydi böyle şeyler hiç yaşanmazdı. Çok pişmanım. Takdir sizindir." ifadelerini kullandı. 

Sanık ve taraf avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında 'haksız tahrik indirimi' ve 'iyi hal indirimi' uygulayarak 20 hapis cezası verdi. 
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan maktulün babası Ahmet Adlı, verilen cezayı yetersiz bulduğunu ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

Duruşmadan sonra adliye önünde açıklama yapan CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, “Her zaman ailenin yanındayız. Duruşma süreci boyunca ailenin yanında olduk. Bu işin takipçisi olacağız. Ne yazık ki bugünkü duruşmada erkek adaleti kazandı” diyerek tepki gösterdi.

karisini-olduren-saniga-20-yil-hapis-147767-40a6164705cc91267a60f69083e8fb8d.jpgkarisini-olduren-saniga-20-yil-hapis-147767-e5eba9d2c34c4ef4a7a85eeeedcab2d9.jpegkarisini-olduren-saniga-20-yil-hapis-147767-264fba9e6576ce3dceab2bb6f0be77ba.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.